Национален конкурс за детска рисунка „Рецептите на баба“ 2013

1
Добави коментар
pgp

„Най-вкусната” детска рисунка се търси на конкурса „Рецептите на баба” за пета поредна година. Националната надпревара за творби на кулинарна тематика, изобразяващи българските традиции в кухнята, се организира съвместно от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7), Националния дворец на децата, Министерството на образованието, младежта и науката и фирма „Ивитал Консулт”, и е част от кулинарния фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”.

На белия лист малките художници могат да развихрят въображението си, като покажат какво са за тях българските кулинарни традиции, да нарисуват любимите си ястия и рецепти, които приготвят техните майки и баби, и, разбира се, как те самите помагат в кухнята и при подреждането на трапезата у дома.

Най-добрите творби ще бъдат наградени, а рисунката, получила голямата награда на журито, ще бъде избрана за плакат на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза“. През 2012 г. това бе „Бабо, научи ме”, на 10-годишната Патрисия Господинова. Всички рисунки пък стават част от пътуващата изложба, която придружава фестивала през целия сезон из страната.

Събирането на рисунките в новия конкурс започва от 27 януари 2013 година и ще продължи до 27 март 2013 г. включително. Творбите могат да се изпращат или представят лично на адреса на Националния дворец на децата – София, п.к. 1309, бул. „Александър Стамболийски” 191

Важно е всяка рисунка да съдържа описание на гърба за: име на детето, адрес, възраст, училище – адрес, както и данни за контакт: телефон, имейл, facebook профил (ако има такъв), skype (ако има такъв). Рисунките трябва да са с размер блок 4, нарисувани с пастели, флумастри, водни боички.

В надпреварата могат да участват деца на възраст до 14 години, като творбите ще бъдат разпределени и оценявани в следните възрастови групи: а) деца до 7 години б) деца от 7 до 10 години в) деца от 10 до 14 години

След приключването на събирането, организаторите ще обявят датата, на която специално избрано жури ще оцени и подбере най-сполучливите рисунки, и ще избере и една от тях за официален плакат на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град”2013. Всички останали отличени рисунки остават в полза на фестивала и стават част от пътуващата изложба „Рецептите на баба”, която съпътства изявите на фестивала в различни градове в страната.

Връчването на наградите ще се състои на специална церемония през м. април 2013 г., като датата ще бъде обявена допълнително.

Краен срок за участие: 27 Март 2013

Победители

Ако сте сред печелившите, можете да ни изпратите Вашия коментар и снимка с наградата, които да публикуваме тук. За целта използвайте тази форма.