Времето – топло и облачно

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Продължават необичайно топлите за месец януари температури. През следващото денонощие в Източна България, на места северно от планините и по долината на Струма ще духа умерен до силен вятър от юг, югозапад. Температурите ще се повишат и в по-голямата част от страната минималните ще са от 1° до 6°, а максималните между 10° и 15°, предадоха метеоролозите от НИМХ.

В северозападните райони, облачността ще е значителна и ще остане по- студено, с максимални температури до 4° – 5°. Над останалата част от страната облачността ще е променлива, по-значителна след обяд над южните райони, където на места ще превали дъжд.

Атмосферното налягане ще остане значително по-ниско от средното за месец януари.

Над планините ще има променлива облачност, значителна след обяд над южните райони, където на места ще превали. Вятърът ще е силен, по- високите части – бурен от юг, югозапад. Максимална температура на 1200 м.н.в около 10°, на 2000 метра: 3-4°.

По Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максимални температури 14° – 16°, температура на морската вода – 5° – 7°. Очаква се морското вълнение да бъде около 2-3 бала.