Обзавеждане на детска стая

1
Добави коментар
comorg
comorg

ОБЗАВЕЖДАНЕ НА ДЕТСКА СТАЯ
Това е най-слънчевата стая в един дом.
В тази стая човек израства и преминава през различни етапи от своя живот.
Детство – всички възрастни знаем, че това не е период от живота на човек, през който той постоянно е един и същ и има едни и същи нужди. Децата се променят с всеки ден.
В зависимост от това детската стая трябва да е ориентирана спрямо възрастта на детето.
Условно и най-общо може да разделим децата спрямо тяхната възраст на:
– Бебета
– Малки деца
– Първи учебни години
– Тинейджъри и непълнолетни
Интериора, мебелите и обзавеждането трябва да са съобразени с нуждите на младия човек.
ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН НА ДЕТСКА СТАЯ
ЗА ДЕЦА ДО ЕДНА ГОДИНА (ЗА БЕБЕ)
Бебешката възраст е докато детето навърши една година. Това е период, в който малките създания изискват специфични грижи. Условията на тази стая трябва да са съобразени с техните нужди. Това неизменно има връзка и засяга интериорния дизайн на помещението.
Обзавеждането трябва да е съобразено с постоянните грижи към новороденото – хранене, хигиена, почивка и общуване.

При проектиране на интериора, разпределението, избора на мебели и обзавеждане трябва да се предвиди удобно място за повиване. Близо до него, на разположение, трябва да е детската козметика.
С всеки изминал ден интереса на малкото бебе към околния свят се засилва. То следи и изучава своята детска стая и поведението на останалите хора.
Когато неговата възраст наближи половин година тавана вече му е омръзнал и интереса към останалата част от неговата стая става неудържим. С всеки изминал ден двигателните му способности се увеличават и детето започва да прави упорити опити да се надигне още малко.
Мебели, различни предмети, обзавеждането около него и най-вече хората – то ги изучава.
След половин година още няколко месеца ще продължи да стои изправено в прегръдките на своите близки и седнало на леглото.

Всеки един родител иска това да е една стая с подходящо обзавеждане и приказен интериорен дизайн, защото осъзнава, че за малкото човече това е света около него.
От половинката година, докато навърши цяла бебето все повече се превръща в малко дете, което не спира да се оглежда в своята детска стая и да прави опити да се докосне до всичко в нея.
С приближаване на годинка, движенията на малкия човек стават все по-съзнателни и двигателните му способности не спират да се усъвършенстват. Пространството около него започва да става все по-преодолимо и с помощта на възрастните или с проходилка то се движи. Нуждите му за пространство, в което да упражнява своите умения се увеличават.
Усетило, че може да се движи, дори и с помощта на проходилка, увереността му в самия него се увеличава многократно, а наред с нея и желанието му за независимост.
 
ИДЕИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ ОТ ХАРМОНИ СТУДИО:

ЗАВЕДЕНИЯ
Успехът на едно заведение зависи от много неща, но за гостите му най-голямо значение имат обслужването, издържаното меню и интериора. Интериорен дизайн – с удоволствие ще споделим нашите знания и опит с Вас.
 

КУХНЯ И ТРАПЕЗАРИЯ В БЕЖОВО, ГЛАНЦ И ДЪРВО
Проект за обзавеждане на кухня и трапезария. Мебели и обзавеждане в бежово, гланц и дърво – комбинация, която внася уют и изгражда елегантна линия в интериора. Трапезни маси и столове, кухненски шкафове, щори, под и таван с преобладаващ мотив – бежово и дърво.

 
 
 

ПРОЕКТ И ИЗРАБОТКА НА ДЕКОРАТИВНА ИНТЕРИОРНА ПРЕГРАДА
Една декоративна преграда, която изработихме, за да освежим интериора в едно от казината на верига Палмс. Подобна декоративна преграда допринася за добрата обстановка и е подходяща за интериор на бар, ресторант и всякакъв вид развлекателно заведение.
 

ДЕКОРИРАНЕ НА ДНЕВНА, КУХНЯ, ТРАПЕЗАРИЯ И СПАЛНЯ
Обзавеждането на една дневна, кухня, трапезария или друга стая като спалня, детска, а също така и обществени помещения, заведения, офиси, магазини и хотели завършва с финално декориране, което по подреден начин вмъква живот и уют, усещане че помещението се обитава и поддържа.