Владислав Аначков: Иновацията и креативната мисъл привличат интереса на зрителите към танците

2
Добави коментар
bgdancer
bgdancer

Владислав Аначков се занимава активно с танци вече 17 години. Той е само на 24 години, но зад гърба си има редица медали, спечелени от национални и международни състезания.

Влади започва да се занимава с танци професионални преди 9 години, като преди това танцува в клуб „Брилянт – София“. Преподава салса, бални танци, регетон, салсатон и R&B.

През 2007 г.  участва в танцовия формат на Шоуто на Слави “Танцувай с мен 2″ , където е финалист и обявен от професионалното жури за фаворит. Преди 2 години Влади заминава за Испания и се класира на 3-то място на Европейското първенство за шоу танци, a през миналата година се класира на 4-то място.

Студент е в НСА, специалност „Треньор по спортни танци“ и втора специалност „Спортен мениджмънт“. На скоро приключи снимки в италианската филмова продукция “Valentino la leggenda” (като актьор и танцьор). В момента Влади преподава салса, регетон и R&B бачата в Be Shape Studio.

BG Dancer: Здравей Влади, къде те заварват нашите въпроси?

Влади: На любимият ми люлеещ се стол в стаята ми.

BG Dancer: Знаеш ли, че видеото ти от фестивала Mundo Latino, което качихме във фейсбук страницата ни, е видяно от над 7000 души? Разкажи ни повече за хореографията.

Влади: Аз също бях изненадан от интереса, който провокира дебютната ни хореография. От първия момент, в който видях как изглежда и как танцува Lorrain, си казах – това е моята партньорка. След броeни дни бяхме в залата и вече работехме по въпросната хореография в един нов стил за България –  R&Bachata (смесица на танцовите стилове R&B и Bachata).

BG Dancer: Как се реши да се състезаваш за Испания и с испанска партньорка?

Влади: Заминах за Канарските острови да работя като танцьор в музикално-танцово шоу. Установих контакти, които доведоха до предложение за работа като инструктор и състезател в най-голямото танцово студио на острова, което приех с голямо удоволствие. Конкуренцията на състезанието бе на ниво, но се потрудихме доста в залата, което донесе добрите резултати.

BG Dancer: Разкажи ни как се запали с танците, бил си едва 7-годишен.

Влади: Като всяко едно хлапе на тази възраст и аз бях заведен в залата от родителите ми. Благодарение на тяхната упоритост, аз останах в залата и след няколко години танците привлякоха интереса ми и започна моето танцово приключение. За което съм им изключително благодарен.

BG Dancer: Как успя да запазиш хъса си за танци и имало ли е моменти на отказване?

Влади: Най-трудните моменти бяха, когато в тиинейджърска възраст моите приятели излизаха да се забавляват, а аз ходех в залата, което не намирах за много забавно. Но с първите успехите на танцовия подиум започнаха да се появяват амбиции и хъс за развитие.

BG Dancer: Ти си започнал със спортни танци, напоследък виждаме твои хореографии на салса, регетон, RnB. Как се случи?

Влади: След дълги години в спортните танци усетих необходимост и удоволствие да се занимавам с други стилове, които харесвам, като регетон, салса, R&B и други. Партньорката ми Lorrain също така танцува различни стилове, което ме провокира да правя разностилови танцови хореографии.

BG Dancer: Кой е любимият ти танц от латиноамериканските и стандартни танци?

Влади: От латиноамериканските любимият ми стил е румба, а от стандартните – английски валс.

BG Dancer: Кое е важно, за да може един танцьор да се котира успешно на сцената?

Влади: Най-важното нещо е да вярваш в себе си и това, с което си се захванал. Ако си упорит и влагаш душата си – то успехът е неминуем. Няма пряк път към успеха! В днешно време конкуренцията е изключително голяма и това, което привлича интереса на зрителите, е иновацията и креативната мисъл.

BG Dancer: Разкажи ни за снимките за италианската продукция, в които наскоро участва?

Влади: Това бе поредното предизвикателство, което приех с голям интерес и желание. Явих се на кастинг за роля в този филм, на който не бях научил репликите и изпитах ужасно притеснение. Бях сигурен, че няма да ме потърсят, но в един прекрасен ден ми се обадиха, че съм избран измежду много явили се професионални актьори от България. Изживяването бе страхотно, а професионализмът на италианския екип бе на световно ниво. Нямам търпение да гледам премиерата на филма.

comments