Каракачанов обвини Анкара в груба намеса

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Плевен. Реакцията на Анкара e грубо вмешателство във вътрешните работи на България. Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов квалифицира тезата на турския премиер Реджеп Ердоган, че атентатът срещу Доган е следствие на недопускането на етническите турци у нас до властта.

Според лидера на ВМРО вината е на ДПС, защото капсулира българските турци, а атентатът не е бил постановка.

„Става въпрос за недооценен младеж. Много е вероятно да е имал политически амбиции и да е бил отрязан. Решил да се направи на интересен с два халосни патрона и един с пипер, той не е имал намеревие да извърши убийство“, смята Красимир Каракачанов. Според лидера на ВМРО вината е на ДПС, защото капсулира българските турци.

Каракачанов смята, че вътрешният министър не е допуснал слабости в охраната на конференцията. „Всяка партия си наема охрана да се грижи за реда.  Ако имаше униформени полицаи в залата, щяха да вдигнат патардия до Аллах, че са жертви на полицейско насилие“, каза той.

Според Каракачанов ДПС продължава да използва етническата карта, за да мародерства на гърба на българската държава. От 23 години псевдодемокрация тази партия участва 12 години в управлението, посочи Каракачанов.