Концерт на Симфониета „София“ с млади солисти от НМУ

1
Добави коментар
ARTualno
ARTualno

Симфониета „София“ с диригент Свилен Симеонов ще поднесе подарък за жителите на Район „Надежда“ с безплатен концерт по Програма „Млади солисти и диригенти“. Това ще се случи на 22 януари /вторник/ от 18.00 ч. в концертната зала на Общински културен институт „Надежда“ /бул. „Ломско шосе“ №2/.

 

Солисти – ученици от Национално музикално училище „Л.Пипков“ – Йоана Ламбрева – пиано, Мартина Димова – цигулка, Изабел Маркова – виола.

 

Ден след това, на 23 януари /сряда/ от 19:00 ч., столичани ще имат възможност да чуят същите музиканти, но в Концертната зала на Национално музикално училище „Л. Пипков“ /ул. „Оборище“ №17/. 

 

Входът за двата концерта е СВОБОДЕН!

Симфониета София е оркестър с универсална и амбициозна изпълнителска програма. Той единствен на национално ниво изпълнява задачите на симфониетния формат и отговаря на всички световни критерии за такъв състав. Демонстрира изключителен потенциал в представянето на утвърдени и смесени жанрове. Идеална формация за симфоничен оркестър от романтичен тип и изпълнение на барокова, класическа и модерна музика.

Днес Симфониета София се състои от 38 инструменталисти.

Проектите на оркестъра са изключително разнообразни и смели: участия в популярни младежки концертни цикли, атрактивно-развлекателни концерти и сцена на открито, в ролята на академичен оркестър, съпровождайки спектакли, в осъществяването на театрално-музикални постановки на оперета и мюзикъл, при представянето на филмова и театрална музика, премиери на нова музика наша и чужда, на интерактивни проекти и импровизационни идеи с включване на електроника, джаз и фолк музиканти. За изявите си по нашите и международните сцени Симфониета София печели авторитет и утвърждава висока професионална репутация. Желан и канен гост е на наши и чужди музикални фестивали, в празнични и юбилейни концерти, взима участие в редица благотворителни проекти. Симфониета София успешно си сътрудничи с оркестри, солисти и диригенти, с образователни институции. Осъществява проеки за приобщаване на децата към сериозната музика чрез поредица образователни концерти. Организира концертен цикъл Млади диригенти, солисти и композитори. Изнася множество концерти в Европа, Азия и Америка. Участва в реализирането на записи за радио, телевизия, звукозаписни фирми.