Работата по новия стадион на Левски върви по план

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Изпълнителният ди­ректор на Левски Иво Тонев обяви, че проектът за изграждането на нов стадион върху „Георги Аспарухов“ върви по план.

Както е известно, по предварителен гра­фик в петък трябва да бъде взривен сектор „А“ на съоръжението, след което да се започ­не строежът на нова трибуна. Появиха се обаче спекулации, че това ще бъде отложено поради проблеми с документацията.

„Свързах се с Конс­тантин Баждеков, който основно ръководи про­цесите в момента. Той работи заедно с адвока­ти от кантората на г-н Батков. Истина е, че има огромно количест­во документация, която трябва да бъде уредена. Това не е лесно. Но ме увериха, че се движим по план, така че към днешна дата не се нала­га промяна в графика ни. Все пак, когато оти­да на стадиона, ще пре­ценим всичко и ще обя­вим напълно официал­но кога ще бъде срутването“, коментира още силният чо­век на „Герена“.

Поради съображения за сигурност ръководството на Левски трябва да обезопаси с високи огради терена и всички близки сгради около стадиона.