Касим Дал: Освен сараи сега ще има и Боянски султан

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Арести на джихадисти у нас осуетил кървав атентат в Испания

2015-04-11 12:11:51

Татяна Дончева: Съдебната реформа се прави изцяло от Ахмед Доган

2015-04-08 09:07:33

Сърбия категорична: Не иска членство в НАТО

2015-04-07 16:26:32

„Забравете, че Ахмед Доган се е оттеглил от политиката – званието „пожизнен почетен председател” му дава даже по-голяма власт, без обаче да носи отговорност”. Това казва в интервю за Дарик бившият зам.-председател на ДПС Касим Дал, който бе изключен от движението преди две години.

Той отбеляза, че проверката на делегатите на учредителното събрание на Народна партия „Свобода и достойнство” и внесените в Софийския градски съд списъци с членове на формацията показала, че Октай Енимехмедов нито е член, нито е бил официален делегат на форума им. Нападателят на Ахмед  Доган обаче  не е и член на партията на Касим Дал, категорична е бившата дясна ръка на Сокола. 

„Наистина той е бил на нашия Конгрес, бил е сред гостите, няма го в списъка. За нас беше много важно да проверим дали е в тези делегати, които са били на конференцията. Няма го сред тези 1015 души. Също така  в Софийски градски съд ние подадохме над 5000 декларации, подписани от членове на партията. И там го няма. Така че той не е наш член, нито е бил делегат на конгреса. Участвал е, явно с някой от гостите е влязъл”, обясни Дал. 

По думите му сега е особено важно да се отговори на един въпрос – около Доган винаги са били трима или четирима лични охранители, къде са били тези хора в момента на атентата? 

Оставете всичко друго, най-важното е къде бяха тези хора – личната охрана на Доган. Мисля, че за това никой няма обяснение. Но факт е, че той е най-пазения политик в България, заяви още Касим Дал. 

Той е категоричен, че Доган се е оттеглил от политическия пост. Това е поредния цирк. Как да ти вярват хората, когато формулираш за първи път в партийното строителство. Аз не знам друг такъв случай, в който пожизнен почетен председател ще има последната дума при реденето на листите, ще има последната дума при външната политика, която ще се води от партията, който ще има последната дума за коалиция евентуално. Напротив, по-големи правомощия се дават на този човек, без да носи отговорност. Имахме Боянски сараи, сега имаме и Боянски султан, коментира още Дал.