Вижте новото BMW M3

4
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

 

В интернет пространството се появиха интересни снимки, за които се твърди, че са официални и показват новото поколение на култовото BMW M3. Снимките бяха публикувани на корицата на авторитетното британско издание Car и според болшинството специалисти не става дума за т.нар. рендъри.

 

В изданието се твърди същото, тоест, че това са оригинални снимки на новото M3. Ще припомним, че премиерата на наточената тройка е насрочена за месец март, тази година и ще се състои в рамките на автомобилното изложение в Женева. Сега обаче се появи и интересна информация за техническата част.

 

Според нея новото BMW M3 ще разполага с шестцилиндров турбо мотор с мощност 444 к.с., който също така ще се появи и под капака на предстоящото BMW M4. Освен това на BMW M3 ще се монтира шестстепенна механична скоростна кутия или осемстепенна роботизирана трансмисия.

 

Интересното е, че само преди няколко месеци се появи информация, че новото М3 няма да притежава механична трансмисия, но сега по всичко личи, че тези планове са се променили. Автомобилът ще ползва доста детайли от олекотени сплави, благодарение на което масата му ще е 1 500 кг.

 

Последната новост третира механичния диференциал на задната ос, който е сериозно модернизиран. От компанията все още мълчат по въпроса за цените на най-наточената „Тройка“. Те явно ще станат известни едва след премиерата на модела през март.

 

Продажбите на въпросната нова генерация ще стартират най-рано през есента на тази година, което вероятно ще се отрази на цените на сегашното М3. Какви са цените на настоящите M-3ки у нас можете да видите ТУК.