Романтичната градина на Dior » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Продължаваме да ви потапяме в света на висшата мода с пролетната котюр колекция на френския гигант Christian Dior, на чело с Раф Симонс. Дефилето, състояло се в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж, пренесе публиката в красива градина, сред която моделите показаха новите предложения на модната къща.

От пръв поглед проличава връзката на дизайнера с природата, която той е претворил в своите модни творения. Освен живият декор от дървета и храсти на подиума, пролетта царува в котюр линията под формата меки линии, романтични флорални декорации и баланс между нежни цветове и ярък колорит.

Във втората си котюр колекция за френската модна къща, Раф отново не е избягъл от собственото си усещане за изграждането на чисти силуети, които звучат монументално и умерено. Виждаме много рокли с обем в долната част и вталено бюстие, които извайват дамските форми. Творческият директор на марката отдава почит и на шикозните, семпли костюми, които неминуемо присъстват в гардероба на съвременната жена.

Асиметрия, обеми в различни части на тялото, архитектурни форми и интересно съчетание на контрастни нюанси, характеризират на кратко цялата колекция. Нежни цветя „разцъфват” върху дрехата и аксесоарите под формата на изящни бродерии върху тюл, шифон или коприна.

Жената на Dior e чувствена, деликатна и елегантна. Тя подчинява природата със своята романтична осанка…

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Неон и шик в котюр линията на Atelier Versace