Ха-ха! Вижте едни от най-странните кръстоски!

1
Добави коментар
lyubov.char
lyubov.char

Ха-ха! Вижте едни от най-странните кръстоски!

Ха-ха! Вижте едни от най-странните кръстоски! 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Ето какво се получава, когато се обичат животни от различни видове и породи

Внимание! Сега става интересно. Събрали сме специално за вас някои от най-интересните животни хибриди – те са особена приумица на природата. Хибридите са кръстоска между два различни вида или породи. Е, дори Майката Природа не може да застава на пътя на истинската любов, а като резултат се раждат едни изключително екзотични животни! Вижте сами:

Дзо

Дзо е странната комбинация между азиатски як и обикновена млечна крава. Хибридите дзо са по-големи, по-силни и по-издръжливи от обикновената млекодайна крава и за това често се използват като товарни добичета, но пък в същото време дават и мляко, а не на последно място се отглеждат и заради вкусното им месо.

Пизли

Пизли е хибрид между полярна мечка и гризли. Този хибрид е особено интересен тъй като двата вида живеят на много различни места – полярните мечки живеят и се кръстосват на ледовете, а гризлитата пък обитават вътрешната част на континента. Ето защо и учените до скоро изключваха подобна кръстоска, докато през 2006 година ловецът Джим Мартел не улучва такъв екземпляр.

Уолфин

Зорз

Зорз

Кръстоската между делфин и кит е изключително рядка. Смята се, че на света има само два живи подобни хибридни екземпляра, които живеят във водния комплекс Sea Life в Хавай. Свидетели обаче твърдят, че са виждали Уолфин (от английски Wolphin, whale – кит и dolphin – делфин).

Кръстоската между кон и зебра също е съчетание между имената им – Зорз (от английски език Zorse zebra – зебра и horse – кон). Тук кръстоските се проявяват по няколко различни начина, в зависимост от това дали майката е кон или зебра.

Зонки

Кръстоската между магаре и зебра също е възможна. Тези хибриди се наричат Зонки (от английски език zebra – зебра и donkey – магаре).

Лигър

Лигърът е комбинация от тигър и леопард. Подобен екземпляр можете да видите в зоологическата градина в Маями. Този лигър се казва Херкулес и дори е записан в Книгата на рекордите Гинес със своето тегло от над 410 килограма.

Антоанет Иванова

Клюки.вс препоръчва и: