Любовните писма на Осама бин Ладен

1
Добави коментар
bombai
bombai

/Поглед.инфо/ Двама експерти по тероризма във Франция твърдят, че притежават част от архивите на Осама бин Ладен и се готвят да ги публикуват в най-скоро време, пише в. „Фигаро“.

Документите са иззети по време на операцията на американски командоси срещу убежището на терорист номер едно в град Аботабад в Пакистан. Френските експерти Ролан Жакар и Атман Тазагар, които са автори на трудове, посветени на ислямисткия тероризъм и Ал Кайда, ще публикуват част от архивите в книга, озаглавена „Тайните на Бин Ладен“. Премиерата й ще бъде в края на март или в началото на април.

Специалистите предупреждават, че става дума за неоперативни документи, които не са свързани с терористичните операции на Ал Кайда, а по-скоро представят в непозната светлина Осама бин Ладен. Сред документите има 200 писма на терорист номер едно, които хвърлят светлина върху характера и живота му в нелегалност. Сред тях се откроявала галантна кореспонденция на Бин Ладен с палестинка, на която той изпращал стихотворения.

Ролан Жакар беше автор на още една книга за Бин Ладен, озаглавена „В името на Бин Ладен“. Тя се появи в началото на септември на 2001 г. и няколко дни по-късно атентатите от 11 септември я превърнаха в истински бестселър. Книгата бе пусната от издателската къща Жан Пиколек, която ще издаде и новата книга с архивите на Бин Ладен.

Източник: Кросс

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели