Доган имал тайна среща с Борисов и Коджейков

3
Добави коментар
mignews
mignews

На среща тези дни между Ахмед Доган, Бойко Борисов и директора на НСО Тодор Коджейков е договорено лидерът на ДПС да не предявява публични претенции към охраната от НСО заради покушението срещу него. Това съобщи бившият директор на НСС Атанас Атанасов. Той обаче не знаел каква е била разменната монета на сделката.

Според информацията на Атанасов, днес ще бъдат раздадени няколко наказания от рода на порицание за преките охранители и на един техен началник. Това е изключително тежък скандал, означава, че в България няма процедури, по които да се проверяват деянията. Събират се някакви хора на някакво тайно място и решават по какъв начин да се смъкне общественото напрежение, кой е виновен и кой невинен, коментира Атанасов.

По думите му, в този случай оставки трябва да подаде цялото ръководство на НСО и в частност директорът ген. Коджейков. На обществото, на професионалистите и на непрофесионалистите стана ясно, че това е тежък провал на личната охрана на Доган, защото, ако нападателят боравеше с огнестрелно оръжие, щеше да застреля жертвата, посочи бившият директор на НСС. Според него, след този провал, вместо да бъдат анализирани причините за ниския професионализъм в тази служба, да се вземе отношение, включително и кадрово, за ръководството, някъде задкулисно се събират Борисов, Доган и Коджейков и решават да замажат случая.

Нали тази служба е на подчинение на президента, какъв е Бойко Борисов да се занимава, да посредничи за уреждане на проблема, попита Атанас Атанасов. Случаят в неделя с покушението срещу Ахмед Доган, по думите му, говорело и за начина, по който са обучени личните охранители и за тяхната реакция. Ако поне един от гардовете беше с гръб към трибуната и наблюдаваше залата, нападателят нямаше да стигне до нея, категоричен е той. Според Атанасов би следвало прокуратурата да изясни кога за последен път тези хора са били инструктирани и как.