„Открий и сподели“ е новият слоган, с който България ще се рекламира като туристическа дестинация

1
Добави коментар

„Открий и сподели“ е новият слоган, с който България ще се рекламира като туристическа дестинация

16.04.2013

Ново лого и слоган „Открий и сподели“ ще рекламират България като привлекателна туристическа дестинация, стана ясно по време на официалното представяне на новия бранд „България“. Визуалните елементи включват палитра от конкурентните предимства на България като туристическа дестинация. Основният елемент е слънцето, около което са разположени роза, море, планина, културно наследство.

Вече имаме първите положителни оценки от бизнеса за цялостната стратегия на бранда, каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Той изрази надежда, че новата символика ще направи страната ни конкурентоспособна и разпознаваема сред чуждите туристи. С въвеждането на новата бранд стратегия се очаква след 5 години броят на туристите, посетили страната ни, да се увеличи с 25%.
Освен националното лого и слоган, са разработени и десет подбранда за различните видове туризъм, както и един регионален бранд „Тракия“.

В хода на разработването на бранд стратегията за България са направени проучвания сред български и чужди туроператори и туристи в 11 държави. Анализът на резултатите от тях показва, че 90% от чужденците са удовлетворени от почивката си у нас, а 80% отново биха посетили страната ни.

Първата официална премиера в чужбина на новото туристическо лого и слогана “Открий и сподели” („A Discovery to share“) ще бъде през март в Германия на международното изложение ITB в Берлин. Активното му налагане с масирана реклама на 12 пазара ще започне през септември 2013 г. Това съобщи Анелия Генова, директор на дирекция “Маркетинг, реклама и информация в туризма” в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Достъпът до марката ще е безплатен чрез регистрация на онлайн платформа, която ще стартира на 6 март.