Да се справим с хемороидите

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Редовните физически упражнения и приемът на голямо количество влакнини и течности играят ключова роля за справяне с хемороидите. Физическите упраж­нения могат да подобрят мускулния тонус около вените, повишавайки способ­ността им да изтласкват кръвта.

Влакнините улесняват изхождането и предотвратяват запека. Неразтворими­те влакнини подпомагат перисталтиката, а разтворимите спомагат за смек­чаване на изпражненията и стимулират съкращаванията на червата, с което улесняват отделителния процес. Изследванията сочат, че хранителен режим с високо съдържание на влакнини може значително да облекчи симптомите при хемороиди, включително болката и кървенето. Изключително важно е да се пи­ят поне 8 чаши вода дневно.

Витамин С укрепва стените на кръвоносните съдове и намалява подуването на вените. Предварителните изследвания сочат, че флавоноидите подсилват действието на витамина и подобряват функцията на кръвоносните съдо­ве, вероятно като заздравяват тъканта на вените. Тези фитохимикали са мощни антиоксиданти, които могат да противодействат на свобод­ните радикали и да предотвратят разкъсването на кръвоносните съ­дове. Смята се, че цитрусовият флавоноид хесперидин подпомага действието на витамин С и може да подобри функцията на кръвонос­ните съдове. Експерименталните изследвания сочат, че флавоноидите подсилват кръвоносните съдове, като ги правят по-устойчиви и намаляват тяхната пропускливост. Предварителните изследвания сочат, че флавоноидите подобряват функцията на кръвоносните съдове и облек­чават симптомите при хемороиди.

Диосминът – друг подобен флавоноид, съдържащ се в розмарина и цитрусовите плодове, също може да укрепи кръвонос­ните съдове. Експерименталните изследвания сочат, че рутинът – флавоноид, присъстващ в ябълките и елдата, заздравява мускулните клетки и съединителната тъкан в кръвоносните съдове. Флавоноидът нарингин в грейпфрута (свързан с рутина и хесперидина) подсилва структурата и функцията на кръвоносните съдове.

Лабораторните изследвания сочат, че кверцетинът – флавоноид в червения лук, ябълките и боровинките, притежава силни противовъзпалителни свой­ства, благодарение на които предпазва вените от увреждане. Освен това учени­те са убедени, че таниновите съединения (познати още и като проантоцианиди) в къпините предпазват вените от увреждания вследствие действието на свободните радикали.

Минералът цинк, който помага в борбата с инфекциите, играе важна роля в процеса на възстановяване и може да помогне за намаляване на дразненето при възпалени хемороиди.

 

 

Публикувано в категории: Бременност и кърмене » Любопитно » Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор Спасова

Изпитани 3 рецепти за лечение на разширени вени

Млади и стари, мъже и жени се оплакват от разширени вени. Възползвайте се от тези 3 рецепти, за да облекчите болките и да заличите вашите разширени вени

Ефикасни народни лекове при разширени вени

Проблемът с разширените вени може да бъде разрешен много лесно с помощта на народната медицина.

Диета при хемороиди

Хемороидите са разширени вени в много неудобна част от тялото.

Ако страдате от разширени вени, използвайте тези билки

Разширени вени е един изключително неприятен проблем. Има начин да подобрите състоянието на вашите разширени вени с тези билки

ПРОКТО-ГЛИВЕНОЛ супозитории / PROCTO-GLYVENOL suppositories

ПРОКТО-ГЛИВЕНОЛ супозитории се използват за овладяване симптоматиката при вътрешни и външни хемороиди. Двете активни съставки – лидокаин и трибенозид, действат комплексно, като първата постига обезболяващ ефект, а втората подобрява кондицията на малките кръвоносни съдове и съдейства за спадане на отока и възпалението.

ДИОКЕТ / DIOKET

ДИОКЕТ е венотоник и вазопротектор –т.е. лекарствен продукт, който подобрява тонуса и еластичността на кръвоносните съдове и ги предпазва от спукване и разкъсване. Препаратът се препоръчва при венозна недостатъчност, разширени вени, начална форма на декубитални рани и остри състояния при хемороиди. Подходящ е при тежест в долните крайници и синдром уморени крака.

ЦИКАТРИДИНА супозитории / CICATRIDINA suppositories

ЦИКАТРИДИНА супозитории е продукт от едноименната серия с хиалуронова киселина. Супозиториите се прилагат по лекарско предписание при външни и вътрешни хемороиди, фисули и фисури, проктити и криптити, при анални рагади. Композицията действа обезболяващо и противовъзпалително; ускорява възстановяването на увредени тъкани след анално-ректални хирургически намеси.

Люспите от кромид лук лекуват разширените вени

Когато готвите у дома, не изхвърляйте люспите от кромид лук, защото може да ви бъдат полезни. В народната медицина имат широко приложение

Как да си направим билков мехлем срещу хемороиди?

Този лечебен мехлем помага при хемороиди, при отоци от замръзване, рани и натъртвания.

Лечение на хемороиди със свинска мас и обикновена луличка

Този мехлем, приготвен в домашни условия, помага при хемороиди.

Седемдневна програма срещу разширените вени

Паяжината от капиляри и разширените вени е следствие от намалената здравина на кръвоносните съдове.