Да стопим мазнините на корема

19
Добави коментар
w-seo
w-seo

Много позната и разпространена е ситуацията, при която като облечем дънки, които са обикновено по-прилепнали, паласките или така наречените ”любовни дръжки” и коремчето се виждат и очертават видимо. И ако за някои мъже това не е фатално, то за жените този проблем е много голям.

Разбира се, както и на повечето проблеми и за този има решение, но от нас се изисква да предприемем някакви мерки за да се отървем от тази ситуация. Идеята на какъвто и да е хранителен режим е да се поглъща толкова колкото можем да изразходим. Всичко, което остане неизразходено остава в организма като резерв и се трупа под формата на мазнини. По тялото ни има определени зони, в които именно, тези неизразходени калории започват да се трупат.

Това са корема, дупето, бедрата, ръцете и разбира се областта на ханша. Все места, които при жената имат ролята да съблазняват. Когато обаче тези части не са в изрядна форма, тогава е време наистина да се замислим за някаква диета, разбира се съобразена със собствения ни организъм. Като цяло, освен определен хранителен режим, за да се постигне някакъв резултат е наложително, диетата да бъде съчетана с някакви упражнения. Когато искаме да свалим от определена част от тялото ние разбира се започваме да тренираме само тази група мускули. Това обаче, е малко криво разбрано. Принципът е, че когато се извършват някакви физически упражнения, тялото започва да взима и топи от тези мазнини, които са най-много, в случая от корема, от бедрата и от дупето. При какъвто и да е вид упражнение, тялото цялостно започва да топи мазнините, просто започва най-напред от там, откъдето има в изобилие от тях. Затова, ако искате да отслабнете в областта на корема, не е нужно да правите само и единствено коремни преси. Правете разнородни упражнения, и оставете на тялото да прецени кое, как и кога да топи и да изразходва като енергия. Не се съсредоточавайте само и единствено върху упражнения за корема, важно и належащо е да разглеждате организма си, като една цяла система.

Упражненията ще доведат до цялостна заетост на тялото и то ще започне да взима от натрупаните резерви. Именно, така ще започне процеса по отслабването и стягането. Така че, ако искате да свалите мазнините от коремчето, просто подберете най-подходящата за вас диета и си поставете задачата да правите упражнения, т.е. нужна е физическо натоварване. Двете неща в съчетание, ще видите,че ще доведат до задоволителни резултати и ще постигнете успех във вашето начинание да свалите излишните килограми.