Екзотични килими за ефектен дом

2
Добави коментар
GeorgiMilev
GeorgiMilev

  Екзотични килими за ефектен дом

януари 26, 2013 от admin   Публикувано в Полезно

Ако искаме да освежим старо, стандартно обзавеждане, което нямаме възможност да сменим изцяло, можем да използваме силата на екзотичните килими ръчна изаботка.
Това са изделия, за чието създаване неуморно са работили умели тъкачки не ден или два, а по няколко месеца. Точно това прави визията им уникална и неповторима, като дори и еднаквите модели се различават един от друг в някои малки детайли. Подобни вещи, поставени в помещение, обзаведено със стандартни мебели веднага променя визията му, особено ако се допълни с подходящи дамаски и завеси.

Изборът на ръчни килими от Славов Текстил и е много богат. Цветовете обикновено са ненатрапчиви, дори и когато са от гамата на червеното, жълтото и оранжевото. Това е, защото се ползват естествени прежди, оцветени с натурални бои, които не са толкова наситени, като синтетичните. С такива килими може да се създаде желаната атмосфера, като се допълва визията на помещението със сувенири, картини и други предмети за украса в подобен стил.

Екзотиката в дома в повечето случаи е декоративна. Постига се не само с оригинални ръчни килими, но и колекция от подбрани предмети. За постигане на африкански привкус, по стените се поставят характерните маски, изработени от дърво, които да гонят злите духове. За китайска визия се набляга на изящния китайски порцелан, или поне на негова имитация. На пода се поставя ръчен килим с китайски мотиви. За любителите на японския стил на помощ идват характерни за Япония предмети, като често по стените се поставят картини, изобразяващи гейши или красиви ветрила.

Стилът на обзавеждане е личен избор, а съвременните жилища често разполагат с една голяма дневна, в която са разположени кухненски ъгъл, диван, телевизор, маса за хранене. Всички тези кътове могат да се открояват посредством килими, които да са в една тоналност, но с различна големина и форма. По отношение на шарките трябва да се внимава, за да не се прекрачи границата на добрия вкус.

Все пак, има начини да се сложат различни по шарка килими в едно и също помещение – това е чрез отделяне с помощта на цветарник с растения, някоя раздвижена мебел, ефектен параван и други неща.
В останалите стаи в жилището, които са по-малки по размери, обикновено се слага по един килим в средата. Ако се изберат малки килими от фирма Славов Текстил или пътеки, които са доста практични, домакинята ще си спести много труд.

Интересен е ефекта от една оригинално обзаведена стая в жилище със стандартна мебелировка. Нейният обитател може да вложи цялото си въображение, за да създаде едно уникално кътче, в което да се чувства добре. На пода – меки, ръчно тъкани килими с ефектни фигури. По стените – предмети, които са ценни за него в емоционален план. Мебели – раздвижени, най-често с модули, които се разместват и едно удобно легло. Кой не мечтае за едно такова лично пространство, в което да се чувства наистина у дома си?

Още за килимите