България – топ дестинация за гей туризъм в Източна Европа

4
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

България се е превърнала в топ дестинация за гей туризъм в Източна Европа, твърди румънският туристически сайт “argophilia.com”. Специализирана българска туристическа агенция предлага привлекателни турове за хора с хомосексуална ориентация. Румънският сайт сочи, че туризмът в България през последните две десетилетия отбелязва шеметен възход.

Според авторите България била толерантна страна, характерна със сексуалната си откритост. “Много видни личности не крият че са обратни, а местата, където се събират, се множат”, пише още сайтът.

По Черноморието и в българските планини вече има десетки ваканционни комплекси и ски курорти на световно равнище. Затова и появата на специализиран гей туроператор е напълно закономерна за утвърждаването на страната като най-атрактивна в Източна Европа дестинация за клиенти от всякакъв характер и специално за гей туристи.  

Гейове от цял свят могат да избират между различни пакети за зимен, СПА, приключенски или културен туризъм. Те включват посещения на “прочути нощни гей барове и клубове в София и известната минерална баня в Панчарево”.