Ликвидираха най-голяма ферма за биволи в България

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

След пет месеца на агония е ликвидирана една от най-големите ферми за биволи у нас, край силистренското село Ситово, изградена със средства по програма САПАРД. В халетата висят само одрани кожи и отрязани глави, а около сградата – оглозгани скелети и крайници.Унищожаването започнало от октомври миналата година, когато уволнили бившия управител на фермата Димитър Иванов. Той оставил в халетата около 120 животни, сред тях бременни биволици, малачета и един бик. За животните останал да се грижи един работник. Но от дружество на холдинга “Меком”, собственик на биволарника, спрели да осигуряват храна и животните почнали да измират.

Ветеринарните власти следили драмата от месеци. Дори преди време съставили акт за нехуманно отношение на собственика – дружество, което е част от холдинга „Меком“. Но документът е върнат с обратната разписка, тъй като на адреса не са открити хора.

Според официалната информация до 15 януари са ликвидирани всички животни във фермата. Част от тях са продадени, други са заклани, трети са умрели от глад. Издадено е предписание за почистване на района от животинските остатъци и обезвреждането им в екарисаж. /БЛИЦ