Високотехнологичните коли на 2013 година

0
Добави коментар
O-Connect
O-Connect

Мобилните технологии се развиват постоянно, но заедно с тях напредват и превозните средства. Колите вече са снабдени с безброй устройства, които следят за сигурността и комфорта ви по време на пътуване.

Приготвихме за вас кратка класация топ 5 на високотехнологичните коли за 2013 година.

1. Volvo S60

Volvo са известни със своята сигурност. А този модел ви улеснява много, докато сте на пътя. S60 ви показва пътните знаци и ограничението на скоростта на таблото. Колата също отчита разстоянието на автомобила и на пешеходци, които пресичат пред вас, и при нужда ще спре вместо вас.

2. Lexus 600hL

Това чудо на техниката има уникална система за контрол на температурата, която координира климатика, затоплянето на седалките и в самото купе. Колата е оборудвана също с инфрачервени сензори, които отчитат топлината на пътниците и промения температурата си, ако има нужда. Lexus 600hL следи също за физическото ви състояние и има система, която ще ви предупреди, ако ви се доспи.

3. Mercedes-Benz GL-450

Тази кола има приложение, подобно на парктроник, което ви насочва, когато паркирате успоредно. Ако пък вземате тесен завой, Mercedes сам ще направи корекции в ъгъла на завиване.

4. BMW ActiveHybrid 3

Този модел е със стандартни размери и на по-достъпна цена от флагмана на компанията. ActiveHybrid 3 може сам да паркира колата успоредно, издава звуков сигнал, ако се доближите прекалено близо до колата пред вас. Колата дори има приложение, което издирва свободни места за паркиране.

5. Infiniti JX

Колата ви информира за възможен сблъсък и спира сама, за да го избегне. Infiniti JX следи също за осовата линия и при нужда връща колата в ограниченията на лентата.