Само за месец благотворителна кампания спасява 6 бебета от живот в социален дом

16
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Само месец след началото на националната кампания на МКБ Юнионбанк и фондация „За Нашите Деца” 6 бебета бяха спасени от живот в социален дом, а 38 приемни родители бяха подкрепени, за да отглеждат приемно дете в дома си.

 

Такива са историите на бебето Ивет и малката Зейнеб, които след намесата на фондация „За Нашите Деца” не попаднаха в социален дом. Новородената Ивет не постъпва в институция, защото с подкрепата на екипите на фондацията нейните родители променят трудното решение, което са взели под натиска на бедността и несигурността, и избират да не се разделят с нея. Така вместо да я изоставят, родителите й решават да се грижат за нея, въпреки безработицата и малкото пространство в дома им, в което отглеждат и другите си две деца. Малката Зейнеб пък няма да отрасне в социален дом, защото е настанена в приемно семейство, което я приема въпреки диагнозата „епилепсия”. Благодарение на подкрепата на екипа на фондация „За Нашите Деца” днес детето вече има шанс да расте в семейна среда, щастливо и обичано.

 

Над 11 хиляди съмишленици на добрата кауза – клиенти на банката и на търговските обекти-партньори на кампанията, както и други дарители вече подкрепиха кампанията, показват данните към средата на януари. Служителите на МКБ Юнионбанк също даряваха по време на няколко благотворителни инициативи през декември. Общата сума на даренията надхвърля 10 000 лв. за първия месец от старта на кампанията. Всички набрани средства отиват за спасяване на деца от живот в социален дом.

 

 

Благотворителната инициатива под наслов „Щастливо детство за българските деца” стартира на 10 декември 2012 г. и ще продължи три месеца. В този период MКБ Юнионбанк дарява по 0,50 лв. при всяка транзакция на инсталираните от банката POS терминали в 100 търговски обекта в цялата страна, които се присъединиха към благородната инициатива.

 

Всеки може да бъде съпричастен и да се включи в инициативата като пазарува с дебитната си или кредитна карта в 100 обекта на търговските партньори на кампанията – Orsay, Triumph, ECCO, MEXX, VAYK, Vinello, Хотел Borovets Hills, Аптеки Асклепий, Mandarin, Salamander, Grand Hotel Dimyat, София Ауто, Promod, SPA хотел TODOROFF, Apolon Group, Pierre Cardin, CBA. Другите начини да се направи дарение са дарителските кутии, разположени във всеки клон на МКБ Юнионбанк, чрез SMS на DMS номер 17 777 с текст DETSTVO или на дарителската сметка на фондация „За Нашите Деца“ в МКБ Юнионбанк:

 

IBAN: BG 84 CBUN 9195 1000 4619 34

BIC: CBUNBGSF, МКБ Юнионбанк.

 

Каузата и кампанията популяризират безвъзмездно и 10 водещи национални медии – партньори. Това са Нова ТВ, Mail.bg, dir.bg, в. Стандарт, в. 24 часа, в. Труд, kmeta.bg, economymagazine.bg, сп. Amica и сп. Bravacasa.

 

В партньорство с фондация „За нашите деца“