Победителка от DEVIN MASTERS се завърна от Франция

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Младата тенис надежда Ивон Михалева – победителка в тенис турнира “DEVIN MASTERS 2011”, се завърна от Франция, където представи страната ни в турнира “Les Petits As“. Тя замина за престижния турнир с подкрепата на „Девин“ АД, след като стана една от победителките в “DEVIN MASTERS 2011”.

Тенисистката, която има куп победи на турнири в чужбина, загуби в първия кръг на квалификацията на френския турнир със 7:5, 6:4 от ирландка. Турнирът “Les Petits As“ е много силен, това е международен шампионат до 14-годишна възраст, известен и като детското световно първенство по тенис.

Тридесет и първото издание на престижния шампионат по тенис се проведе в град Тарб. „Очаквам да се представя по-добре на други първенства”, изрази надеждите си Ивон, която живее и тренира в Испания.

Ивон тренира тенис от малка, била е на 6 години, когато е започнала при Михаил Андреев и Михаил Кънев в клуб TK “Левски”. Тя има победи на национални турнири за състезатели до 12 и 14-годишна възраст. В момента младата тенисистка тренира при Хавиер Ферер в Испания, където живее. „В Испания има повече условия за тренировки и по-голяма конкуренция”, обяснява решението си да тренира в чужбина тя. Ивон мечтае да играе като световната тенис звезда Новак Джокович. Друга голяма нейна мечта е отново да участва в тенис турнира “DEVIN MASTERS” тази година.

„Девин“ АД и Българската федерация по тенис са партньори за четвърта поредна година. Съвместните дейности на бутилиращата компания и федерацията по тенис са част от дългосрочната стратегия на компания в подкрепа на активния и здравословен начин на живот. От началото на турнирите DEVIN MASTERS през 2010 година, „Девин“ АД е подкрепила 16 бъдещи звезди в първите им стъпки на световните тенис кортове. През изминалата година нови 8 състезатели получиха възможността да участват в турнир по избор в Европа или САЩ през 2013 година. Традиционно разходите за пътуване, участие в състезанието и настаняване се покриват от „Девин“ АД.