Доброто въздействие на цветята върху мозъка

8
Добави коментар
svettonchev
svettonchev

прегледана 192 пъти | добавена на 29.01.2013 г.

Учени в Китай са доказали, че нарцисите, лавандулата, шафрана, минзухара и кокичетата имат положителен ефект върху мозъка.

Например, кокичето може да подобри мозъчната функция при болестта на Алцхаймер, пише „MedVesti“. То съдържа галантамин, който прави невроните по-активни за предаване на информацията, което от своя страна има положителен ефект върху умствената функция пациента. В нарцисите също са открити нива на галантамин, и сега учените обмислят възможността тези две разстения да се използват в лечението на ракови заболявания. Но австралийски учени от университета в Сидни са доказали положителния ефект от шафрана не само при пациенти с болестта на Алцхаймер, но на еластичността на клетките на очите. Сам по себе си този факт е много важен за по-възрастните хора, които губят зрителната си острота.

Снимка: Matt Banks /  FreeDigitalPhotos.net

Веществото, което се намира в минзухара, се нарича колхицин. То има противовъзпалителни и противоракови свойства. Лавандулата има успокояващи свойства и помага при тревожност, нервно напрежение и безсъние.

Етикети

мозък, цветя, ,