Страхотни крака с лесни упражнения

5
Добави коментар
Galana
Galana

Страхотни крака с лесни упражнения

Зима е и макар да не е сезонът на късите полички, краката ни трябва да са във форма. Все пак колкото по-рано решите да тренирате, толкова по-рано ще сте готови за лятото, когато няма да има нужда да си давате много зор, за да изглеждате секси. Предлагаме ви няколко лесни упражнения, които ще ви помогнат да оформите стрхаотни крака и да засилите метаболизма.

1. Странично приклякване. Това упражнение ще ви помогне да стегнете и оформите вътрешната част на бедрата и прасците. Краката се насочват в различни ъгли. Как се прави? Заставате прави, като разтворите краката на ширината на раменете. След това с левия крак правите крачка наляво, като тежестта на тялото трябва да пада главно върху десния крак. Приклекнете и леко огънете дясното си коляно. С лява ръка пипнете земята. Върнете се в изходна позиция. Повторете 10 пъти за всеки крак.

2. Клякащи скокове. Свиването на коленете прави кардио упражнението по-трудно и ефикасно. Как се прави? Заставате изправени и докосвате с ръце отстрани главата си. След това кляката, като тежестта пада на петите и отскачате. В момента в, който отскочите, се „приземете“ с разтворени крака. Изправете се и застанете отново в стартова позиция. Продължете да изпълнявате скоковете, колкото можете повече. Повторете упражнението 15 пъти.

 

3. Румънска тежест. Благодарение на това упражнение ще се сдобиете със стегнати прасци, прибавяйки някой и друг килограм тежест. Как се прави? От изходно положение, прави с леко разтворени крака, вземата в една ръка гиричка с колкото кг можете повече. След това започвате да се накланяте леко напред, като целта е тялото да застане в позиция везна – единият крак е опорен, а другият е изтеглен назад. Ако държите гиричката в дясната си ръка, значи опората ви трябва да бъде левия крак. Лявата ръка изпънете настрани.

 

Клюки.вс препоръчва и: