Билки за изчистване на тялото

5
Добави коментар
Galana
Galana

Китайска поговорка гласи: „По-добре стой три дена без храна, отколкото един ден без чай”. И това не е никак случайно. Открай време китайската нация е известна със своята любов и почит към топлата, ароматна напитка. Китайците от хилядолетия вече знаят нещо, което ние едва сега откриваме – че различните чайове са природни очистващи средства, че ни лекуват и тонизират и нямаме нужда от синтетични лекарства, за да се чувстваме добре щом сме пили чай.  Повечето хора в днешните времена на замърсена околна среда и нездравословно хранене, събират в тялото си различни вредни химикали. Те могат да намалят енергията на организма и да забавят метаболитните процеси. От дълги години на Запад, експертите нутриционисти изследват различни видове билки и ефекта им върху здравето. Освен, че тези билки буквално „носят здраве”, те могат да предотвратят появата на някои сериозни болести.

Зелен чай

Не е случайно това, че от хилядолетия източните култури използват в своето ежедневие зеленият чай. Той притежава антиоксидантни качества и чудесен аромат. Поради тези му качества, зеленият чай е използван както в здравословното хранене, така и в козметиката. Той притежава антиканцерогенни качества – т.е. намалява възможността за формиране на ракови клетки.

Лайка

Тази толкова обикновена билка, която обикновено се насилваме да пием, когато сме с настинка или грип, всъщност се оказва изключително полезна. Според научните изследвания, лайката има способността да неутрализира и изхвърли свободните радикали в тялото, които предизвикват оксидацията. За страдащите от силни менструални болки и болните от грип се препоръчва консумирането на поне една чаша чай от лайка.

Джинджифил

През последните десетина години джинджифилът е изключително моден и доби завидна репутация на Запад. Както е обичайно, в България малко хора знаят за чудотворното му въздействие върху организма, а още по-малко го консумират. Освен, че има мощен анти-оксидантен ефект, той подобрява функционирането на храносмилателната система. Усилва метаболизма и детоксикира тялото.

Ехинацея

Ехинацеята активно детоксикира лимфната система, кръвта, бъбреците и черния дроб. Изключително ценена е и заради мощното й имуностимулиращо и силно изразено противовъзпалително действие. Специалистите съветват да се пие ехинацея два пъти на ден, но не повече от десет дена, заради силното й действие.

Мента

Заради сложната си структура с множество антиоксидантни и противовъзпалителни елементи, ментата заема едно от първите места сред детоксикиращите чайове. Действа изключително добре при проблеми в храносмилането, и елиминира свободните радикали.

ВАЖНО: Ако публикацията Билки за изчистване на тялото ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!