Рустик сватба

1
Добави коментар
sprei
sprei

Рустик сватбите са най-новата тенденция при сватбените украси тази година. Те започнаха плахо да навлизат още през 2012, но изглежда днес настоящите булки все по-трудно могат да устоят на чара, непретенциозността и усещането на свобода, която струи от този стил. Както и на булченския букет от дъхави диви цветя.

 

Рустик стил – дефиниция

Преди да говорим за рустик сватбена украса, нека изясним какво означава понятието рустик. В буквален превод думата означава селски, провинциален. Значи още прост, непринуден, грубо изработен, ненодялан. Защо тогава този стил е толкова популярен за сватбена украса по света и толкова искан от родните булки?!

 

Рустик сватба

Защото рустик при сватбите значи семплост, близост до природата, използване на непретенциозни материи (забравете за воалите), естествени материали като зебло, канап, рафия, житни класове, слама, дърво, кора, плодовета на природата. Цветните аранжировки са направени от цветя, сякаш набрани от полето или градината. Съдовете – буркани, дървени сандъци, стари съдове – сребърни или глинени. Фенерите задължително са от ковано желязо, а ако са ръждясали още по-добре. Тоновете са естествени.

 

 
 
 Локации за рустик сватби

Най – подходящото място за провеждане на рустик сватба е на открито сред гората или на полето. Представете си бали слама – преобразени на столове, или на оформени пейки за изнесена церемония, а защо не и столове за гостите за самата вечеря… На закрито – перфектните места са винарни, изоставени дървени постройки, механи, бирарии, хамбари, ферми от американски тип и много други.

 
Рустик сватбена украса

Указателните табели, упътващи гостите към мястото на събитието – с важен отличителен белег на рустик сватбите. Задължително дървени, задължително очукани и с изтъркана боя (състарете ги с груба шкурка), задължително със захабени ръбове. Може да си ги направите и сами. Да не забравим и таблото за разпределение на гостите – в същия стил!

 

Ако масите са дървени – няма нищо по-хубаво от това! За този стил не са ви необходими покривки до земята. Сложете тишлайф направен от зебло – това е напълно достатъчно. Разходете се из полето и наберете сезонни цветя – лайка, маргарити, диви цветя, ако ли не – окъсайте градината на баба ви. Сложете фенери, шишарки, кора, клони, дървени рингове. Използвайте плодовете на природата.

        

Друга запазена марка на рустик стила са бурканите. Така начерените Mason Jars пробуждат чувства на носталгия и комфорт. Те са старомодни, но декорирани по правилния начин придобиват нов живот и ново лице. Те са евтини и могат да се намерят лесно (или просто се разтършувайте в мазето на баба си). Приложенията им са многобройни – използвайте ги за вази, за свещници, като държач за снимки…

Подаръците на гостите опаковайте в груба кафява хартия или в зебло и ги украсене с канап и зелено клонче или житен клас. Направете останалите малки детайли ръчно и не се страхувайте от неправилни ръбове, криви тигели. Идеята тук е различна и не се търси перфектност. Същото правило важи и при поканите – вложете креативност и ги направете сами – не е трудно. Хартията може да състарите като я потопите в отвара от черен чай, а след това я оставете да изсъхне. Смело използвайте отново канап и зебло. 

 
Рустик торта?!

Ето я и нея

      

   

 
Рустик рокля и аксесоари?!

Etsy е насреща – онлайн магазин за чаровни ръчно направени неща и уникални аксесоари. От тук може да си купите бижута, гривни, обувки, чанта, аксесоари за коса и какво ли още не. В Etsy има всичко.

 
Заложете на рустик сватбена украса ако:

имате нисък бюджет
не сте типични младоженци
искате да сте различни и свежи

Доверете се на екипа на сватбена агенция Пърфект ивент, защото рустик стила предлага голямо поле за креативност, в което сами, може да се загубите. Малките детайли пък ще придадат завършеност и персонален почерк на вашата рустик сватба.

Хвана ли ви предсватбената треска?! Ние сме насреща!