Малко жилище с минималистичен интериор

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Малко жилище с минималистичен интериор

30.01.2013 г.

Този апартамент се намира в Понтеведра, Испания и е реновиран от U + Arquitectura. Жилището е с площ от 53 квадратни метра, а интериорът е проектиран специално за нуждите на млада двойка. Апартаментът се намира на последния етаж на стара сграда и преди ремонта е бил разделен на пет отделни стаи. Стратегията на дизайнерите била да се разчисти напълно пространството и да се създаде едно общо помещение, в което да се разположат всички жилищни зони. Таванът, зад който се криели красивите дървени греди, също бил премахнат. Това е едно от най-добрите дизайнерски решения, защото оригиналните тъмни греди се превръщат в основен декоративен акцент на фона на белите стени и светлата дървесина.

Основният използван материал при обзавеждането на новото жилище е кленовата дървесина. Светлата дървесина е използвана в много от помещенията: в кухнята, в спалнята, в банята, в пералното помещение и в килера. Някои от съществуващите дървени елементи, като капаците на прозорците, вратите, преградните стени и подовете са реставрирани от дърводелец и запазени в настоящия дизайн. Всички помещения в дома са свързани и преливат едно в друго, като все пак визуално са отделени, с помощта на различни интериорни разделители.

Кухненските шкафове и електроуреди са прибрани в специално проектирана дървена секция с плъзгащи се вратички. Когато вратичките са затворени по нищо не личи, че там се помещава кухнята. Малката кухненска зона е отделена от трапезарията и всекидневната с помощта на нисък барплот, в който е вградена мивката. Над барплота са монтирани три стилни висящи лампи, които създават усещане за изтънченост.

Трапезарията е обзаведена с елегантна трапезарна маса и столове в бял цвят. Оригиналните дървени капаци на прозорците в комбинация с рустикалните греди на тавана внасят топлота в този модерен интериор.

Всекидневната зона е малка, но кокетно обзаведена с диван в бледо лилав цвят и система за домашно кино.

Семплата, но очарователна спалня е обзаведена с двойно легло, две нощни шкафчета и малка масичка.

Високият таван с оголените греди създава усещане за пространство и разкрива нови интериорни възможности за обитателите на жилището.

Банята е разположена до спалнята, като между двете помещения няма никаква преграда. Обзавеждането е максимално изчистено и прибрано. Двете мивки и широкото огледало с вградено осветление са много добро решение, особено за сутрините, в които и двамата бързат за някъде.

Душ зоната е отделена със стъклена врата и облицована с панели в тъмен цвят, които, заедно с оригиналното осветление, внасят ултра модернистично усещане в интериора.

Източник: design-milk.com
Посещения: 2114