Звездите обожават шотландско каре. Ние също! » eMODNO да имам

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Карираният десен е вечна класика в областта на модата. Неговото аристократично, но свежо излъчване, го прави винаги актуален мотив в модните колекции на известните марки.

Вълнените или памучни материи с геометрични мотиви в два или повече цвята, наричаме тартан или по-популярното шотландско каре. То се е превърнало в символ на цяла една нация и запазването на нейната идентичност. Тартанът се свързва с келтските страни, но най-вече – с Шотландия. Националното шотландско облекло – килт, се шие именно от такава материя.

От години този десен се използва за създаването на мъжки костюми и сака, но той е навлязъл силно и в различни елементи на дамската мода. Днес шотландското каре е принт, който дизайнерите често използват. Може би червено-черната вариация е една от най-популярните, затова именно тя се превърна в наша муза.

Шотландското каре властваше силно в есенно-зимната колекция на Michael Kors за 2012-2013 г.

Много знаменитости обожават ефектната щампа. Дженифър Лопес, Тейлър Суифт, Ашли Грийн, Ники Хилтън, Пипа Мидълтън, Алесандра Амброзио и Гуен Стефани са забелязвани с различни дрехи в каре.

Безспорен фен на шотландското каре обаче е Гуен Стефани. Тя залага на този десен постоянно и често ежедневната й визия е разчупена от различно облекло или аксесоар в тази стилистика.

Вдъхновени от вечната тенденция и стила на звездите, подбрахме за вас различни модни находки, обагрени от атрактивната щампа. Продуктите са от онлайн магазините: boohoo.com, newlook.com, fashionup.bg и yoox.com,

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Моден хит: рокли в стил Erdem

Шопинг вдъхновен от Michael Kors

Моден гид: На лов за сърца!

Секси подготовка за месеца на любовта

Разпродажби на страхотни чанти!

Рок звучи в гардероба ни!

Модна икона за по-малко от 200 лв!

Модна находка: шарени гумени ботушки

Модни и изгодни рокли!

Нека следваме звездите със секси чизми