Един от най-добрите световни специалисти по лечение на Алцхаймер – специален гост на „Духът на здравето“

1
Добави коментар
yApple

Тази неделя, 3 февруари, от 8 ч. сутринта в „Духът на здравето” ще бъде разгледана темата за „насилствения позитивизъм”. Председателят на  Дружеството на психолозите в България – Пламен Димитров, се обявявява  срещу доходоносната търговия с рецепти за щастие. Защо полудяваме докато преследваме екзалтацията и удоволствието без край и кога България ще отстъпи от челните позиции в световната класация на психическите разстройства и заболявания? Веднага след тази равносметка д-р Неделя Щонова ще предложи на зрителите и другата гледна точка и доза съвети за саморазправа с тъгата и самосъжалението от световноизвестния писател Джон Кехоу.  

В студиото ще гостува ръководителят на катедра „Неврология” в  Медицинска академия,

изпълнителен директор на Александровска болница и член на Европейската федерация по неврология – проф. Лъчезар Трайков.  Той е един от най-добрите специалисти в света по лечение на Алцхаймер и прекарва 8 години от живота си в Париж. Там печели две немислими за наш лекар награди –  едната на фондация „Алцхаймер”, а другата – от Вашингтон – за постижения в ранната диагностика на деменциите. Как да съхраним най-уязвимата клетка в човешкия организъм – нервната и наистина ли ангажирането с десетки дейности е отговорът срещу заплахата Алцхаймер? Д-р Неделя Щонова разговаря с проф. Трайков за диагностиката, лечението и социалните и психологически аспекти на това мистериозно нервно заболяване.

Третата част на „Духът на здравето” е посветена на социално ангажирания проект на предаването „Сладко училище“

или Заедно срещу диабета. Този път рубриката ще предложи изключително полезен разговор за овладяването на хипогликемията в детска възраст при захарен диабет тип 1.

Всичко това – в неделя, от 8 ч. в „Духът на здравето” по bTV.