Днес+ :: Камион с фойерверки избухна в Китай, срути мост

2
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Камион с фойерверки избухна в Китай, срути мост

01.02.2013 11.32

Пет души са загинали, а осем са били ранени при експлозия на камион с фойерверки в Китай. Злополуката станала на мост в централната провинция Хънан.

Първоначалните информации бяха за за 26 загинали, но по-късно бройката бе уточнена и значително намалена.

В резултат на експлозията се срутил 80-метров отсек от високия 30 метра мост. Изпод отломките били извадени шест автомобила.

Мостът се намира близо до гр. Санмънся на магистралата Г30. Това е най-дългото шосе в Поднебесната империя, дължината му е 4400 км. То свързва границата на Китай с Казахстан на запад и Китайско море на изток.

Инцидентът е станал в навечерието на един от най-големите празници в страната – лунната нова година, която е на 10 февруари.

В този период пътищата на страната са изключително натоварени. Според полицейската статистика всяка година при катастрофи по китайските шосета загиват 70 хил. души, а близо 300 хил. получават различни наранявания.

Фойерверките са изключително популярна част от празненствата в Китай по случай лунната нова година, отбелязва Асошиейтед прес.

За да бъде удовлетворено търсенето, пиротехническите средства са произвеждани и съхранявани в големи количества, понякога при неспазване на стандартите за сигурност и нерядко стават злополуки с тях. /vesti.bg

Днес+