Кула от три контейнера е къща в Нова Зеландия

1
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

от GreenTech.bg на 01/02/2013

Транспортният контейнер, излазъл от употреба, като средство за създаването на нови жилищни пространства е послужил и за тази триетажна къща в Уелингтън, Нова Зеландия. Той се състои от три еднакви контейнера, боядисани в сиво и подредени един върху друг, прриличайки на блок, само че вкопан в зелен хълм. И ако за естетиката на външния му вид може да се поспори, то за неговата здравина няма как да има две мнения.

Контейнерите за транспорт имат някои неоспорими предимства като това, че са трайни, много здрави, стандартизирани са и правилния набор от техники за модернизация могат да се превърнат в модуларно жилище. Създаден, за да устои на изпитанието на времето и трудностите корабоплаването, транспортият контейнер е достатъчно здрав, за да може да се използва и за проекти с вертикално полагане.

Тази сива контейнерна къща е построена от Рос Стивънс, преподавател по индустриален дизайн в университета в Уелингтън – Виктория. Тъй като по своето естество корабните контейнери имат елементи за здраво скрепване един към друг, преподавателят е решил да се възоплзва от присъщата им способността да се закачват здраво един към друг, за да постигне нещо, което с други методи на строителство би било скъпо, ако не и напълно невъзможно. Къщата се състои от предимно от рециклирани и регенерирани материали и осигурява доста досег с околната среда чрез своите балкони и тераси.

Публикувано в Рециклиране | Тагове транспортни контейнери