Бални прически

27
Добави коментар
did90
did90

Бални прически вече не означава силно опънати, обилно стилизирани и натруфени коси. Модата в прическите забранява всички прояви на “вандализъм” към символа на женствеността. Дори балните прически запазват косата естествена и блестяща.

Изцяло променената прическа за абитуриентския бал може да ви направи неустоима красавица, но и да се превърне в истинска катастрофа. Затова не бива да рискувате с нов цвят или подстрижка непосредствено преди бала. Най-добрият вариант е да изберете бална прическа, която да подхожда на фигурата, формата на лицето и роклята, която сте избрали.

Бална прическа според фигуратаВисоките, едри момичета не бива да пускат около лицето си много коса, тъй като това оптически го смалява и тялото им ще изглежда още по-пълно. Ниските и пухкави дами също трябва да избягват дългите и буйни прически. За тях са подходящи прическите с по-малко обем, сресани назад или нагоре. Прибраната в кок, опашка или плитка коса удължава шията, а оттам и цялата фигура.

Бална прическа според формата на лицето Ако имате широко чело, малки брадичка и скули, не бива да носите дълги, падащи върху раменете коси – те още повече подчертават дребните черти. Най-подходящата прическа за този тип лице е оформената в каре. Квадратното лице се нуждае от фризура, която смекчава чертите. Добре е косата да пада върху лицето на вълни или къдрици, или да е прибрана от едната страна. За пълно лице се препоръчва обемната прическа – така ще изглежда по-малко.

А сега си изберете бална прическа, консултирайте се с фризьора си и заедно завършете визията за абитуриентския бал:

Бална прическа номер 1 – Повече обем

Тупирана отгоре или на едри вълни в долната част, тази прическа е подходяща за дълги и силни коси. Те изглеждат достатъчно добре без да са фиксирани в строга прическа, обичат свободата и да привличат вниманието.

Бална прическа номер 2 – Пригладена настрани

И обратното – дамите с тънки и редки коси е най-добре да приберат косата, като я пригладят настрани и я прихванат в опашка или полуопашка отзад.

Бална прическа номер 3 – Пригладена отпред, тупирана отзад

Тази 2в1 прическа едновременно подчертава чертите на лицето и удължава фигурата. Придава женственост, която превръща обикновеното момиче в изкусителна млада дама.

Бална прическа номер 4 – Каре в различни варианти

Каре с бретон, каре “боб” (каре без бретон), каре с удължени предни кичури, асиметрично каре – има толкова много варианти на тази класическа прическа, която отива почти на всеки и е подходяща за всякакви поводи.

Бална прическа номер 5 – Кок вариации

Кокът също е класика в прическите за официални случаи. И пак са възможни различни варианти: класически кок, френски кок (отстрани на лицето падат спираловидни къдрици), нисък кок, асиметричен кок и т.н.

Снимки: БГНЕС, Nivea, P&G

13.03.2009/Биляна Божилова