Роналдо пред Меси в класация

2
Добави коментар
mignews
mignews

Португалската звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е най-популярният футболист в социалната мрежа Туитър.  Негови последователи са 15 милиона души по целия свят, което е постижение достойно за уважение. Голяма част от тях вероятно са португалци и привърженици на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, но вероятно много любители на футбола са любопитни какво споделя Кристиано от собствения си профил.

Втори по популярност е съотборникът му в Реал Мадрид Кака с 14 милиона последователи, а на трето място е друг бразилец – Неймар, който обаче е следван от „едва“ 5 милиона запалянковци.  На почти същото популярност се радва и Уейн Рууни, а след него в челната десетка попадат още малко позабравеният Роналдиньо, четирима футболисти на Барселона – Андрес Иниеста, Жерар Пике, Сеск Фабрегас и Карлес Пуйол, а десети е Рио Фърдинанд.

Четирикратният носител на „Златната топка“ Лионел Меси, няма официален профил в Туитър. Ако се създаде профил, той ще е №1, тъй като неговото име е споменато повече от 2 милиона пъти в последните 30 дни в Туитър. Кристиано Роналдо е споменат 750 000 пъти, третият обсъждан е нападателят на Атлетико Мадрид Радамел Фалкао, чието име е обсъждано от феновете близо 400 000 пъти. В десетката са Робин ван Перси, Уейн Рууни, Давид Силва, Андрес Иниеста, Сеск Фабрегас, Серхио Агуеро и Хълк.