Инструменти за социални мрежи

6
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Инструментите за онлайн мониторинг, социални мрежи и комуникация не само ще направят работния процес на маркетинг специалиста по-лек, но и ще дадат максимално точен анализ наслучващото се с бранда, на базата на който да бъдат изграждани бъдещи стратегии, експерименти и промени.

Основният двигател на успеха днес са непрекъснатите експерименти, прецизният мониторинг и успешната комуникация на бранда с клиентите. Независимо качеството на кадрите, които днес се занимават активно с маркетинг и комуникации, както и все по-добре адаптиращите се потребители към динамиката в промяната на трендовете, максималната прецизност няма как да бъде постигната само с човешки сили.

Инструментите за онлайн мониторинг, социални мрежи и комуникация не само ще направят работния процес  на маркетинг специалиста по-лек, но и ще дадат максимално точен анализ наслучващото се с бранда, на базата на който да бъдат изграждани бъдещи стратегии, експерименти и промени.

Sendible е платформа тип „три в едно“ – интеракция с клиенти и публики, сравнение и анализ на резултати и постоянен мониторинг във всички социални мрежи, в които брандът присъства.

Най-лесният начин за контрол върху активността в  различните профили на бранда, като предлаганите опции са събиране на всички коментари с възможност за отговор от едно място, без задължителното логване в различните профили.

Анализ на онлайн рекламни кампании, давайки подробна статистика за брой кликове, отваряния на линка, процент на достигната аудитория и процент на изгубени потребители.

Изтегляне на данни за успеваемостта в различните мрежи.

Мониторинг на имиджа на бранда в различните социални мрежи, предлагащ опцията за търсене по ключова дума (напр.SocialEvo). Данните, които този фийчър предлага са позитивно спрямо отрицателно мнение, както и всички  коментари във връзка с бранда онлайн. Част от сайтовете, които платформата следи са освен главните заподозрени Facebook, Twitter и LinkedIN, така и MobyPicture, Scribd, SlideShare, SquareSpace и Ping.fm. Пълният списък можете да видите тук.

Други екстри са следенето на ревюта, импортиране на контакти, SMS комуникация, RSS, както и автоматични настройки за отговор на мейли, follow и unfollow в Twitter.

Поддържаните мейли са: AOL, Gmail, Hotmail, Mail.com и Yahoo! Mail.

График, RSS връзка и многобройните поддържани сайтове дават гъвкавост, удобство и по-малко време за преглед на предварително събраната от платформата информация.

Интеграцията на Twitter акаунт с възможност за автоматичен отговор при засичане на определени ключови фрази, започване на разговор с потенциални клиенти и опции за популяризация чрез постоянно ъпдейтване на фийда с информация около бранда, промоции и др.

httpvh://youtu.be/eLSPtHeqDbk

Mobile, CRM, E-mail и SMS

Платформата предлага удобствата на управление през мобилното устройство с приложения за iPhone, Android, както и мобилна версия на сайта, която не изисква сваляне на приложение. Удобното систематизиране на клиентската информация, индивидуални форми за регистрация на клиенти и автоматични отговори, настроени за конкретна дата и час, както и вариантите за SMS и E-mail маркетинг дават и детайлни анализи за развитието на кампанията.

Sendible дава възможност на клиентите да поръчат специално изработена за тях платформа, включваща не само уникален дизайн, но и удобен контрол панел за управление на потока от информация.

Подобни инструменти за социални мрежи са Raven Tools и PostLing.

Sendible
Raven Tools
PostLing
Sendible предлага 4 плана:
Solo: 8 услуги за $9.99 месечно
Marketer: До 30 услуги за $29.99 месечно
Business: До 80 услуги за $69.,99 месечно
Corporate: Всички 120 услуги за $99.99
Raven Tools преглага 2 плана:
 Pro: $99 месечно: white label продукт; 50 000 наблюдавани линк; 20 анализа
Agency: $249 месечно: white label продукт, 150 000 управлявани линка, 50 анализа
PostLing не предлага безплатен тест период,
но дава възможност за отстъпка на $1 през първите 30 дни и $5 месечно за управление на до 5 акаунта в социалните мрежи, всеки допълнителен от които – $3.
30 дни безплатен тест период
30 дни безплатен тест период
Няма безплатен тест период

Снимка: fredcavazza.net

Александра-Емили Кокова –

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Pinterest

От много малка, най-любимото ми занимание винаги е било да рисувам,а после да споделям рисунките си. То ме заведе и в училището, в което получих средното си образование.

В продължение на пет години изучавах визуални изкуства. Тогава се ориентирах и към фотографията, като рисуването и за миг не е спирало да бъде част от ежедневието ми.
В последния момент смених посоката и записах първата си година като студент по специалността „Комуникации и връзки с обществеността“.

През последните пет години интернет и онлайн комуникацията са неотлъчна част от живота ми.