10 бързи начина да променим дома

1
Добави коментар
Lellie
Lellie

За да разкрасите жилището си, не е задължително да правите дълги изтощителни ремонти или да сменяте цялото обзавеждане. И двете стъпки ще Ви струват много пари и време. Ето защо, за да Ви спестим тези разходи, ще Ви покажем няколко лесни и ефектни начини как да освежите интериора си. Подбрали сме няколко от най-бързите, интересни и полезни идеи, които напълно могат да променят атмосферата и облика на дома. Те не изискват големи средства, а с малко умение крайният резултат може да бъде наистина впечатляващ.

В настоящата статия ще намерите много инспириращи снимки, а тка също и втъкнати препратки към интересни и полезни публикации в областта на интериорния дизайн.

1. От старо – ново

Фасадата на кухненските шкафове лесно можете да освежите, като смените вратичките им, като ги боядисате или като ги облепите с подходящо самозалепващо се фолио. Предлага се в няколко размера с широка гама от цветове и десени. Подходящи са моделите, имитиращи дърво или мрамор. Добрият избор може напълно да преобрази кухнята Ви. Освен за мебели, фолиото е подходящо почти за всички повърхности (например хладилника), така че с малко фантазия можете да промените вида на много от предметите в дома си. Специален модел за стъкло пък може да превърне скучните Ви витринки в сполучлива имитация на скъп витраж.

Можете да разгледате няколко свежи предложения, които сме подбрали, за да Ви послужат като муза:

7 Идеи за уют в кухнята

Тухлената стена – красота и уют в интериора

Малките тайни на фън шуй, които ще ни накарат да се чувстваме по-добре вкъщи

Интериорните стикери – най-лесният начин да преобразите дома си

Пролетен полъх в интериора

Светещи стикери за стени…с чувство за хумор!

2. Легло на принцеса

Придайте на спалнята си приказен вид, като си ушиете балдахин над леглото. Той може да бъде с различна кройка, с няколко варианта на окачване, така че да е лесен за слагане и махане. Освен това балдахинът не е напълно декоративен – в летните дни ще Ви предпазва от комарите. Най-евтино ще Ви излезе, ако имате плат в наличност. В случай, че не разполагате с такъв, може да си купите подходящ, като от него си направите шалте за леглото и завеси.

Легла с балдахин за романтици и мечтатели

3. Архитектурни елементи

Орнаменталните гипсови фрагменти ще придадат изящество и великолепие на дома Ви. Обикновено се харесват от ценители на по-старинните архитектурни стилове. Може да ги използвате почти навсякъде в интериора – за прикритие на корнизи, за колони, като ограничител на цоклите, за первази около пода и тавана, около полилеи или пък за нещо друго, според Вашето желание. Те са допълнителен ефект, който особено добре изпъква върху едноцветни повърхности.

4. Красота за ваната

За да променим старата олющена вана, може да използваме мече и боя. За новия вид на ваната е достатъчно само да минете с мечето веднъж и да я оставите 48 часа да изсъхне. Подберете подходяща за тази повърхност боя. Ако е и в цвета на плочките  в банята, крайният ефект ще е още по-впечатляващ. В случай че стените Ви са покрити с латекс, боядисайте ги в същия цвят като ваната.

* можете да изберете боя с мраморен ефект.

5. Идеи за радиатора

Как да скриете грозния радиатор? Най-красиво решение е да му сковете подходяща решетка от дърво или ковано желязо. Горната й част пък бързо ще се превърне в удобна лавица за вещи или цветя. Другият вариант е да боядисате радиатора в цвят, който да се вписва в интериора. Интересно ще стане, ако използвате два контрастни цвята, които да редувате в боядисването на ребрата на радиатора.

6. Под прикритие

Малко плат с интересен десен и боя в същата тоналност са достатъчни, за да превърнете старата мебелировка в нещо специално. Тук столовете са облечени във флорален плат с преобладаващ нюанс фуксия, който идеално си хармонира с декоративното килимче на пода и завесите. Не случайно е използван този наситен цвят, защото отлично контрастира на белите стени в помещението. Същото можете да сътворите и във Вашия дом, достатъчни са малко фантазия и подръчни материали.

Вижте и:
Лятно настроение в интериора. Идеи за бърза промяна

7. Огледалце, огледалце

Известно е, че огледалото дава илюзията за дълбочина, като прави помещението да изглежда по-голямо и по-светло. Защо тогава не експериментирате, като облицовате някое от малките си помещения с фигура от няколко огледала? Подберете ги да са с интересна форма и ги наредете по оригинален начин. Особено ефектно ще стоят в стая, в която няма прозорци.

Пълна промяна на малкото жилище – Пространство без граници

8. Нова премяна за старото шкафче

Старият дървен скрин или шкаф може да придобие съвършено нов вид с помощта на боя и шаблони. Предварително обаче е добре да шлифовате дървото, след това боядисайте в желаните багри и накрая минете повърхността с безцветен лак, който предпазва дървото. Счупените дръжчици лесно можете да смените с нови, които да се връзват с обновения вид на шкафа.

Декупаж: Красиви ириси върху стария шкаф – Фото урок (Стъпка по стъпка)

9. Нов живот за стария тапет

10. Как да си направите витраж

Кристалното стъкло, прозорец или витрина с издълбани гравюри можете да превърнете в красив витраж. Достатъчни са Ви бои за стъкло или цветни лепенки. Ако лепенките не са с нужната форма, изрежете ги, така че да паснат на съответното място. За да е още по-красив витражът Ви, набавете си декоративни самозалепващи се лайстни с цвят на злато, които да залепите по ръбовете на стъклото. Гарантираме Ви, че крайният ефект ще е впечатляващ.

Още по темата:

Флорални мотиви в обзавеждането: Уют и добро настроение за дома

Интериорът във Вашия дом разкрива характера Ви (Тест)

Фойерверк от багри: Съчетания на ярки цветове в интериора

Старите куфари и сандъци – очарователно решение в интериора