Най-хубавите зоопаркове са в САЩ

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Въпросът дали един зоопарк изобщо може да се нарече хубаво място, е спорен. Но ще го оставим на природозащитниците. А междувременно ние невинно ще се порадваме на най-популярните животни от три зоологически градини, които много бихме искали да посетим и на живо.

Те се намират в САЩ. И ако трябва да ги сравним с тукашните им съответствия, ще се наложи да си заровим главите в пясъка като щрауси. Само че не от страх, а от срам. Убедете се сами в разликата, като разгледате снимките в нашата зоо галерия.

1. Animal Kingdom (Кралството на животните) в Орландо, Флорида  Това е най-най-големият тематичен парк на Disney в света. Освен, че може да се вози на стандартните влакчета, човек разглежда екзотични животни и дори има възможност да се отправи на сафари, в което да храни жирафите. 

„Кралството на животните“ е направено изключително красиво за човешкото око, като едновременно с това и растителността се доближава максимално до естествената среда в различните континенти. Особено известни са видовете баобаби, които по принцип виреят в горещите сухи савани на Африка. В зоологическата градина на Орландо те са кръстени „дървета на живота“.

2. Национален зоологически парк „Смитсониън“ във Вашингтон  У нас плащаме, за да посетим тъжната зоологическа градина. Но тази, която сега ще ви представим, е част от световноизвестната музейна институция „Смитсониън“. Известна с факта, че входът за музеите и всичко останало под нейната шапка е напълно свободен.

Зоопаркът във Вашингтон може да се похвали с близо 2000 животни от 400 различни вида, но най-популярни сред посетителите си остават прочутите тамошни панди. В галерията ни ще видите, че черно-белите мечета дори получават специални торти за рождените си дни. 

3. Зоологическата градина в Сан Диего Тя също е известна по цял свят и разполага с още по-грандиозно разнообразие на видове: цели 800, с общо над 4000 отделни екземпляри. Както в Орландо, и тук можете да се отправите на вълнуващо сафари срещу допълнителна такса. Със сигурност си заслужава!

Този зоопарк предлага възможността животните да се разглеждат и от въздуха, чрез специален лифт. Къде ти такива чудеса в България?!

Ако тази статия ви е била интересна и искате да продължим да пътешестваме заедно, присъединете се към страницата на Jenite във фейсбук!