Фортисимо – това е лично!

1
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Руската кухня е ненадмината – стане ли въпрос за тестени продукти. Пелмените и пирожките са много популярни, но чебуреките се приготвят по-лесно, по-бързо, а и не отстъпват на вкус.

И най-важното, въпреки че се пържат не попиват мазнина в себе си. Подозирам, че причина за това е водката, която се слага в тестото.

Нужните продукти:

4 чаени чаши брашно (може и малко повече) 1 1/3 чаена чаша вода 1 яйце 1 супена лъжица олио 1 супена лъжица водка 1/2 чаена лъжица сол

За плънката:

1. Запържена леко кайма с лук 2. Картофено пюре (без прясно мляко) със запържен лук 3. Сирене и яйца – смес като за принцеси

Начин на приготвяне:

Тайната на тестото се крие в първите стъпки. Кипнете водата, изсипете я в съда за месене. Бъркайки бавно, прибавете 1 чаена чаша брашно. Нека то се разтвори добре във водата без да се образуват бучки. Оставете да изстине. Едва след това добавете останалото брашно, яйцето, олиото, солта, водката.

Месете докато не получите стегнато тесто, което може да се разточва. Ако е нужно добавете още брашно. Разделете го на топки с размера на дребни ябълки и ги разточете с диаметър от 20 см.

Поставете плънка (по-горе са изброени вариантите) в средата прегънете и запечатайте краищата с рогата на вилицата. Направете още една чебурека и ги сложете да се пържат в загрята мазнина. Съветвам ви да използвате малка тенджера с незалепващо покритие. Пържете от двете страни и поставете чебуреките в чиния, постлана с кухненска хартия, която да попива ненужната мазнина.

От дозата ще излязат 10 – 12 чебуреки. Хубаво ще е да използвате поне две плънки.

Приятного аппетита!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов