Невероятните аксесоари от коса видяна 5944 коментари 3

2
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Понякога, да не кажа много често, това което приемаме за даденост може да се окаже едно от най-невероятните неща, които притежаваме. И щом вече четете това знаете, че става дума за коса, коса и пак коса. За нашата коса! В следващите редове оставям на вас да погледнете на нещата по малко по-различен ъгъл…

Когато повечето хора говорят за „аксесоари за коса“, те обикновено ги свързват с украшения, които се носят в косата Но за Larissa De Соуса Varges това не е така. Бруклинската дизайнерка на бижута е по-заинтересована от аксесоари, направени от косата. От нейните ловки ръце произлизат трансформирани кичури в плетка, тъкани и плетени колиета, брошки, гривни и обеци.

 

С изключително еко съзнание за мода дуото Fantich & Young обръща внимание на изначалните ни дадености. Те представят комбинация от костюм от коса и обувки с подметка от зъби. Смело, нали?!

54-годишната тайванска фризьорка Shiou-Ing Tsai винаги е била добра в своя занаят – творческите й прически и декоративни аксесоари за коса са спечелили много отличия. Сега тя насочва вниманието си към нещо още по-креативно – да включи всичко подстригано и оставено на пода на салона си в аксесоари.

Наскоро дипломиралият се студент, Александър Гроувс, е създал модни артикули с помощта на косата. Тъй като цената на сурова коприна се покачва, той вижда в човешката коса жизнеспособна алтернатива. Неговите модни виждания са вдъхновени от посещението му в Kylesha град в Южна Африка, където в изобилието на фризьорски салони се предлага косата да се тъче като сукно и да се адаптира, за да се направят продукти, които могат да бъдат продадени на по-широк пазар.

В сътрудничество с Azusa Murakami, Гроувс също така е създал колекция oт устойчиви модни очила от човешка коса и eco-friendly смола – целта е да се разшири използването на косата от Китай извън и отвъд индустрията за красота.

 

Kerry Howley пък, студентка в Кеймбридж, е създала колекция от сложни ръчно изработени колиета, наречени „Привличането / Отвращението“ от човешки коси.

 

Ще коментираме ли?