И с т и н а т а _ Д н е с: Създадоха хапче за любов

126
Добави коментар
yuliuts
yuliuts

.

Създадоха хапче за любов

13 март 2009 | Любов | Семейство | Възпитание | Развод |

Хапчета за любов ще дадат възможност да се разберат чуждите емоции, да се преодолее фобията или зависимостта, ще могат както да усилват любовното чувство, така и бързо да лекуват от несподелена любов. Но да се внимава с пристрастяването и възможните злоупотреби!

Американските учени разложиха любовта на биохимични съставки. Професор Лари Янг от университета в Атланта съобщи, че са открити химически вещества, които могат да предизвикват чувство на любов, писа списание Natur. Опитите показват, че при влюбения човек възникват значителни химически изменения в главния мозък.

По думите на професора, любовта представлява сложно психическо и емоционално състояние, като особена роля в нея играят неврохимическите вещества- окситоцини. Учените са на мнение, че окситоцинът ще даде възможност да се разберат чуждите емоции и ще позволи да се преодолее фобията или зависимостта. Според мнението на Янг, неговото откритие ще даде възможност да се създаде нов клас лекарства, които ще могат както да усилват любовното чувство, така и бързо да лекуват от несподелена любов.

Възможните странични ефекти

Но дали това няма да се окаже само още един силно пристрастяващ наркотик. Проблема с наркотиците не е тяхното въздействие, което обикновенно имитира отчасти това на ендорфините или други естествени стимуланти. Истинския проблем е, че човек загубва нормалните способности да си ги възпроизвежда и става зависим от външни химически стимуланти. Това е основната причина, защо наркотични вещества които стимулират щастие в крайна сметка вкарват човека в депресия. Така той или тябва постоянно да се „друса“ с наркотици или ще стигне до самоубииство.

Под въпрос е и още едно качество на любовта, което хапчетата едва ли буха заменили. Любовта се характеризира с нашата способност да живеем и се жертваме за щастието на другия. Химичние вещества ще могат да ни доведат до същото емоционално състояние което изпитваме при влюбването, но дали могат да ни направят по-алтруистични. Наркоманите често си мислят, че изпитват много любов и разбиране помежду си, но в действителност те просто са под емоционалнот въздействие на наркотиците и реалните им действия са доста неадекватни за да бъдат сравнени с любовт, да речем, на майката към детето. Просто си задайте въпроса, „Колко добра майка е една наркоманка, която през повечето време е „отнесена“ в полетата на опиянението?“

ЛЮБОВ И СЕМЕЙСТВОЕндорфините и любовта Вечната любов съществува Ранните сексуални връзкиЕгоизмът: ЛЮБОВТА И ЩАСТИЕТО .