Инсталиране на Windows всички версии: 8, 7, XP, 2000

3
Добави коментар
dimo70
dimo70

Инсталиране и преинсталиране на Windows 8, Windows 7, Windows XP, Windows 2000.

Коя операционна система на Microsoft Windows® да изберем за нашия нов компютър или лаптоп, ако не разполагаме с такава фабрично при закупуването му?

Защо има нужда от компютърен специалист и ИТ експерт при инсталиране и преинсталиране на компютър, лаптоп или таблет.

Какви са подводните камъни при инсталиране на Windows и преинсталиране на Windows?

Закупили сте си нов компютър, или лаптоп от Технополис, Метро, Мултирама, Плесио, или някой от магазините за компютърна техника. Прибирате се в къщи и изведнъж се оказва, че на компютъра, или на лаптопа не е инсталирано нищо. В други случаи има инсталиран Linux Suse , Ubuntu, Free DOS, но на вас това не ви върши работа.

Както в Европа, така и в България се ползва най-масово Microsoft Windows XP. Windows 7 също се наложи напоследък, както и съответните програми под Windows, като Word, Excel, Adobe Acrobat, Skype, Adobe Photoshop, Nero, Mozila Firefox, Google Chrome и много други, които сме свикнали да ползваме често в ежедневието си за писане на документи, прехвърляне на снимки от камери и фотоапарати, гледане на филми от торент сайтове, за слушане на музика и клипове от Youtube и Vbox7.

Преди около месец дори се появи финалната версия на новия Windows 8, предназначен за всякакви компютри, лаптопи, таблети, смартфони и други мобилни устройства.  В тази връзка е важно да знаете, че инсталирането на Windows и преинсталирането на Windows е една особено отговорна и прецизна задача. Необходимо е първо да се вземе предвид версията на операционната система. Дали да е Windows 8, Windows 7, или Windows XP. Решението за това зависи преди всичко от хардуера, с който разполагате, както и пълната поддръжка за съответната операционна система от страна на производителя. Тоест няма как да се инсталира Windows 8 на стар компютър, който разполага с 256 GB рам памет, и не разполага с драйвери за устройствата поне за Windows Vista, Windows 7, 8. Винаги преди да предприемете преинсталация на вашето устройство преценявайте параметрите му да отговарят на минималните системни изисквания за съответната версия на Windows, както и да има поддръжка на сайта на производителя по отношение на драйвери за устройствата.

Трябва също така добре да се прецени дали да се избере 32 битова версия на Windows, или пък 64 битовата би била по-подходяща. Например, ако имате една сравнително мощна компютърна система, разполагаща с 6, 8, или повече GB RAM ще е глупост да инсталирате Windows XP , както и 32 битова версия на Windows 7 и Windows 8, поради простата причина, че те няма да разпознаят повече от 3,5 GB от наличната рам памет. С други думи повече от половината налична памет на компютъра ще остане неразпозната от операционната система и съответно неизползваема. По същия начин е добре да се преценява и подбира всичкия наличен софтуер и програми, които ще се инсталират впоследствие. Никога не слагайте стари версии на програми върху нови версии на Windows. Това може да доведе дори до срив на операционната система. Не забравяйте, че модерните програмни продукти вече разполагат не само с 32 битови, но и с 64 битови версии за Windows. Бъдете особено внимателни с антивирусния софтуер и антималуер програмите, които инсталирате.

Добре е , ако ще работите на компютъра и лаптопа по отговорна работа, или просто държите всичко да работи гладко е да потърсите компютърен специалист с опит в инсталирането и преинсталирането на Windows. Не бъдете наивни и не се доверявайте на съседи и познати, както и на случайни обяви за инсталация и преинсталация на Windows, защото може вашия компютър, лаптоп и информацията в него да пострадат сериозно. Нашия сервиз „Изток“ повече от 10 години изпълнява експертни поръчки по инсталиране и преинсталиране на Windows и програми с гаранция за качество и провежда консултации за оптимална работа с PC и лаптопи под Windows OS. Ние разполагаме със специалисти с  богат професионален опит и изпълняваме изключително експертни компютърни поръчки.

Често пъти при посещенията ни при клиенти както и в сервиза сме изправени пред трудни решения: дали компютъра се нуждае от преинсталация, или е достатъчно да се извърши почистване и профилактика. Дали след срив на Windows е възможно да се възстанови и заработи успешно операционната система, или е необходима преинсталация. Съхраняването на информацията на клиентите е наш приоритет като предварително гарантираме за файловете върху хард диска!

За повече информация се свържете на 0894 700 233 с IT експерт Димитър Георгиев. Приемаме поръчки за инсталиране, преинсталиране, възстановяване на операционни системи и предварително тествани за съвместимост програми под Windows на компютъри и лаптопи както за офиси и фирми, така и за частни клиенти за София.