Стефан Иванов от „Етажна собственост“: У нас се правят твърде малко комедийни филми

2
Добави коментар
Avtora
Avtora

Стефан Иванов от „Етажна собственост“: У нас се правят твърде малко комедийни филми

от Владимир Христовски | 06.02.2013 | 11:00

Познавате го от „Етажна собственост“ и „Стъклен дом“. Има многобройни участия и на театралната сцена, но… нека му дадем думата. Ето какво разказа актьорът Стефан Иванов пред Аvtora.com.

Владимир Христовски: Защо, когато изпиша името ти в Google, нищо не излиза за теб?

Стефан Иванов: Ами не знам защо. Същия сигнал получих преди време и от дъщеря ми, която каза, че не ме открива навсякъде, но пък в Уикипедия имало кратко инфо за мен. Това ми е достатъчно. Все пак истинският търсач ще открие нещо за мен, но само ако е упорит.  .: По този повод – разкажи ни повече за теб.

Стефан Иванов: Надявам се да съм просто добър човек, да съм полезен на децата си и да ги направя добри. Преди да вляза в театралната школа спортувах. Но като се замисля… аз съм си обикновено софиянче. Казано накратко – животът ми мина по следния път: спорт, училище, казарма и НАТФИЗ. .: С какво се занимава днес Стефан Иванов?

Стефан Иванов: Занимавам се предимно с театър и със снимки понякога. Сега като се замислям, те ме лишават от компанията на любимите ми дъщери, които са две на брой. Защо ли? Защото постоянно пътувам.

Аз съм на щат в бургаския театър и там имам доста представления. След представление се прибирам в София за снимки на сутринта и така. Абе, лудница е, но когато човек иска да се занимава с това, което му носи удовлетворение, намира начин и сили да се справи.

.: В какви проекти участваш?

Стефан Иванов: Освен в „Етажна собственост“ участвах и в сериала „Стъклен дом“. Там играх ролята на злодея Тома.

С Асен Блатечки играя в много представления – „Побъркани от любов“, „Бившата жена на моя живот“ и пр. На някои от тях той е и режисьор, в други е редови актьор като мен.

Понякога успявам да се снимам и в чужди продукции, но това рядко. Иначе за друго май нямам време в момента.

.: Определят те като бъдещата голяма звезда на българското кино…

Стефан Иванов: Уау, наистина ли? Нямам нищо против да стана, но засега това ми се струва леко преувеличено. Но ми харесва как мислят.

Важното е, че работя и придобивам опит, който ми липсваше преди време. Искам да ставам все по-добър в това, което правя.

За съжаление точно в българското кино нямам никакъв опит, само в телевизията. Относно звездоманията – мисля си, че у нас по-скоро за звезди се смятат хора, които са просто популярни. 

.: Допадат ли ти темите, засягани в родните сериали и филми?

Стефан Иванов: Въпросът не е толкова в темите, а в това как са разказани. Можеш да имаш гениална идея, но да я съсипеш с изпълнението, или обратното – да направиш нещо прекрасно с някое клише.

По цял свят се продават формати, защото е трудно винаги да си оригинален. Но аз си мисля, че най-важното в една продукция не е толкова играта и ефектите, колкото разказът и историята.

В някои сериали това се получи, в други – не толкова, но според мен още се опипва почвата. Радващото в случая е, че се работи, трупа се опит, колегите са затрупани с работа и постепенно нещата вървят нагоре. Така ще бъде и занапред, сигурен съм.

Само си спомнете 90-те години и началото на новото хилядолетие. Това беше мрачно като Средновековие време, в което много актьори зарязаха професията, защото нямаше къде да реализират таланта си. Сега част от тях се завръщат с нова сила, за да работят – какво по-добро от това?

.: На коя тема смяташ, че не се обръща достатъчно внимание, а трябва?

Стефан Иванов: Може би има малък луфт откъм комедия и екшън. Към момента „Етажна собственост“ и „Столичани в повече“ са единствените, които успяват да се развиват като комедийни сериали и да държат висок рейтинг. 

.: Ти играеш и в театъра, и в киното – къде се чувстваш на мястото си?

Стефан Иванов: И в киното, и в театъра ми е добре. Макар да са като две различни професии. Няма да крия, че на снимки ми е по-забавно.

Но двете неща са доста различни. В театъра процесът е цялостен и дълъг. Освен това можеш да извървяваш пътя многократно, докато в киното нещата се случват веднъж и… край. 

.: Какво мислиш за славата като цяло – разваля или облагородява твореца?

Стефан Иванов: Очевидно за всеки тя е различна. Някои хора се самозабравят и изпадат от „небосклона“. Други – това ги мотивира и славата осмисля труда им, което пък ги кара непрекъснато да вдигат летвата и да бъдат все по-добри и по-добри.

Аз предпочитам да съм от вторите. Защото освен високи цели, аплодисментите и признанието на публиката носи така необходимата доза самочувствие, което е изключително полезно в тази професия.

.: Във време на избори, кризи – какво е твоето отношения към всичко заобикалящо те?

Стефан Иванов: Мисля, че се хвърлиха много средства и усилия в световен мащаб за оглупяването на населението и сега можем да берем богата реколта. Толкова…

 

Галерии

Топ 20 български актьори на 2012 г.

Топ 20 български актриси на 2012 г.

Toп 20 ситкома, които всеки фен на комедийните сериали трябва да гледа

от Avtora.com | 13.04.2015 | 15:00

Всички знаем, че Madonna е привърженик на страстните целувки на сцената. Е, и този път поп иконата не изневери на себе си.

от Avtora.com | 11.04.2015 | 22:00

Джъстин Тимбърлейк и съпругата му Джесика Бийл станаха родители за първи път.

от Avtora.com | 10.04.2015 | 21:00

Тъкмо когато решихме, че не може да станем по-големи фенове на Vogue, видяхме прекрасната Серина Уилямс (Serena Williams) на корицата.

от Avtora.com | 10.04.2015 | 12:31

Двама от гигантите на Rolling Stones – Мик Джагър и Кийт Ричардс – имат ново споделено желание: да запишат нов студиен албум на групата.

от Avtora.com | 10.04.2015 | 12:00

Останахме безмълвни, когато видяхме как изглежда прекрасната Роузи Хънтингтън-Уайтли (Rosie Huntington-Whiteley) за Violet Files!

от Avtora.com | 09.04.2015 | 11:00

Снимките на дългоочаквания филм на DC Comics – Suicide Squad – започват съвсем скоро и актьорският състав вече е събран.

от Avtora.com | 09.04.2015 | 09:30

Disney няма намерение да забавя темпото. Студиото продължава напред с още една игрална адаптация на своя класическа анимация – Pinocchio (Пинокио).

от Avtora.com | 08.04.2015 | 10:30

Здравей, русокоске!

от Avtora.com | 07.04.2015 | 20:00

Кристен Стюарт (Kristen Stewart) изглежда изумително за новата рекламна кампания на чанти Chanel.

от Avtora.com | 07.04.2015 | 18:00

„Истински страшните грешки са тези, които разболяват отвътре“, сподели Миро в ефира на bTV.