Почивка в Лутраки, Гърция – царството на минералната вода! 2 нощувки + 2 закуски + сауна за 58 лв вместо за 116лв !

1
Добави коментар
europe1997
europe1997

kolektivni.bg казва:

Лечебните води от шест минерални извора с различна температура се събират заедно, за да образуват естествена река  с невероятни естествени водопади. Едната половина от реката е със студена вода, а другата половина от водите на реката са с температура 37 градуса, истински феноменна Природата намиращ се сред зеленина на окръжаващата го гора. Неслучайно нареченот ова благодатно място – градините на РАЯ, а лечебните води на реката – благословени. Възможност за денонощно къпане в басейните на открито: в коритото на самата река или в закритите басейни на специално изградения за целта – СПА център.

Лутраки  е неповторимо с това, че едновременно един до друг се намират леденостудени и топли минерални извори. Водата в реката е ледена, но само на метър от нея извира топла минерална вода, която пуска мехурчета като джакузи. Около тези безбройни изворчета с топла вода гърците още от древността са оформили ванички с кръгли , бели речни камъчета и така всеки се топва в собствената си ваничка. От тук идва и името на мястото.Водата Лутраки се продава в цяла Гърция, с различни етикети за топлия и студения извор. Силно минерализирана е и когато се потопиш в нея имаш чувствато, че те щипкат по кожата и невероятно, но се променя самият и тен.

Мястото е много приятно и истинско спасение от летните жеги. Достъпно е за всички, защото никъде не събират такси за вход, къмпинг паркинг.Покрай реката , над ваничките са разположени кафета и ресторанти, басейн със студена изворна вода, която по улей идва направо от планината. В градчето има множество , потънали в цветя и зеленина самобитни, семейни хотели.От заведенията се носи неповторима, жива музика, която може да чуеш само в Гърция.