Зеленчукова супа с ароматни подправки

4
Добави коментар
Galana
Galana

Една невероятна, бърза и много полезна зеленчукова супа – точно нещото, от което имате нужда в студените зимни дни, когато не се срещат пресни, наши продукти на пазара. Направете си букет от вкусове и зарадвайте малки и големи. За 3-4 порции ви трябват следните:

1 глава лук; 2 бр. моркови; 1 бр. домат; по 2-3 с.л. грах и царевица; 5 с.л. макаронени охлювчета; сол, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. мащерка, 1 с.л. девесил; 1-2 кубчета зеленчуков бульон; по 2-3 листа пресен босилек и керевиз; олио за запържване

За застройката:

1 бр. яйце; 1 ч.л. оцет; 2 с.л. кисело мляко

Запържете лукът с малко мазнина и настърган морков. След като поомекнат се прибавя наситнения домат и се бърка добре. Поръсва се с червен пипер и се долива вода /3 л/, в която е разтворен бульона. Разбърква се добре и се оставя да къкри на слаб огън.

Когато зеленчуците уврат добре, се добавят и макаронените охлювчета. Вари се още 5-10 минути до тяхното пълно увиране, след което се маха от котлона. Когато поизстине течността, направете застройката, разбивайки яйцето, към него добавете оцета и киселото мляко и отново се разбива.

В съда, в който е застройката се слага 1 черпак от супата, разбърква се добре и след това се излива обратно в супата. Супата се разбърква добре и се сервира топла.