Звезди луднаха по чипровските килими

1
Добави коментар
GeorgiMilev
GeorgiMilev

Ренесансът на килимите, като интериорен елемент е в разцвета си. Персийски, афганистански и турски килими

Кейт Мидълтън купува килими от Славов Текстил

от Славов Текстил отдавна красят стените и подовете на известни родни и чуждестранни знаменитости. Нещо ново, обаче, е чипровската следа в килименото възраждане.

Осведомени източници от Чипровци потвърдиха, че всичко започнало след като принц Уилям и Кейт Мидълтън инкогнито посетили известен магазин в града, откъдето купили килим за себе си и два за техните кумове. Запознатите с килимената индустрия световни сайтове публикуваха на страниците си снимки на закупените килими Славов Текстил, след което към Чипровци потече река от световноизвестни личности.

Само за лятото на 2012 в Чипровци, малкото градче разположено в полите на западна Стара планина се отбиха Лейди Гага, Дженифър Лопес, Селена Гомез и австралийския премиер Джулия Гилард.

Бодигардите на звездите са изключително стриктни, съобщиха продавач консултанти, чиито имена ще запазим в тайна. Кристен Джеймс Стюарт примерно, носела слънчеви очила, които маскирали половината и лице, освен тях, нашумялата покрай поредицата Здрач актриса била захлупена с шапка на месния футболен отбор ФК Кипровец (Чипровци). След като продавачката се опитала да заговори звездата, охранителят на Кристен, мъжага с набола брада и отдавна изгубен вратен кабел, изръмжал нещо под носа си и бутнал младата българка настрани.

Иначе Кристен била много щедра. Закупила 4 скъпи килима и оставила 12 лв. бакшиш. Близки до фаворитката на всички тийнейджъри по света актриса разкриха на кого ще бъдат подарени останалите 2 килима (2 тя запазила за себе си). Единият бил пратен на партньорът и от поредицата Здрач – Робърт Патинсън. Четвъртият килим симпатичната американка дарила на инуитско семейство от Туктояктук, където като малка Кристен прекарала една година на обменни начала.

Представител на управата в Чипровци искрено се надява тенденцията да се запази и дори да се увеличи през следващите няколко месеца. Кризата сякаш се вдига, гражданите са засмени и по-щастливи от всякога.