Испански туристки изнасилени в Мексико

1
Добави коментар
yApple

Въоръжени престъпници изнасилиха група туристки недалеч от мексиканския курорт Акапулко, съобщи Би Би Си. Бандитите – около 10-15 души, нахлули в бунгалото на шест испанки на възраст от 19 до 25 години, докато момичетата спели. Пострадала е и една мексиканка.

Разбойниците откраднали от жертвите пари и вещи на стойност над 2 милиона песо (около 116 000 евро) и първоначално инцидентът бил определен като грабеж. След това станали известни и фактите около груповото изнасилване и с делото се заели органите, отговарящи за престъпления от сексуален характер.

Районът на Акапулко се смята за относително безопасен, но в мексиканския щат Гереро, където се намира, вилнеят няколко влиятелни наркокартела и голям брой по-малки престъпни групи. Сегашният инцидент е един от най-фрапиращите случаи на насилие спрямо туристи през последните години.

Само ден преди него на територията на Гереро беше нападната двойка от Мексико, пътуваща с автомобил. Нападателите били с маски, а впоследствие се изяснило, че не са бандити, а доброволци от т.нар. „обществена полиция“ за борба с наркопрестъпността.

Вероятно туристите са се изплашили от вида им и са се опитали да преминат през поста им без да спрат. Тогава служителите на реда открили огън по колата им и двамата били ранени. Според представител на доброволците туристите са пострадали, защото поведението им било „неблагоразумно“.

Мексико