Google Earth обновен за iOS и Android

1
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

 

Искате да обикаляте света, да се разходите по Шанз-Елизе, да се гмуркате “виртуално” в океанските води?  С Google Earth можете да разгледате всичко това и още много други места. Това наистина чудесно приложение, което можете да изтеглите на вашия компютър, телефон или таблет ви позволява да поберете целия свят в компютърната кутия или вашето мобилно устройсвто. Приложението използва сателитни изображения и чрез тях можете да увеличавате вашия дом или в любимото ви място за почивка. Но с това добрите новини не свършват!

Google съобщи за голяма актуализация на Google Earth, а обновенията вече са достъпни както за десктоп версията на сайта, така и за потребителите на операционните системи Android и iOS.  Чрез услугата на Google Earth, Tour Guide, потребителите ще могат да се насладят на виртуална разходка на всяко кътче на света, да научат любопитни факти и да разгледат прекрасни снимки. Компанията е добавила над 100 000 нови обиколки на популярни сайтове, градове и места в 200 страни, както и подобрения на съществуващите турове, пишеThe Next Web.

Новите обиколки комбинират 3D изображения и откъси от Wikipedia, за да могат преживяванията да се превърнат в още по – вълнуващи. За пръв път Google включва и опция да разгледаме най – добрите места, а откакто гигантът закупи сайта за снимки Panoramio, потребителите на Panoramio вече имат възможност да позиционират собствените си снимки в Google Earth според географското място на заснемането им. Дотук Google е добавил 1 милион снимки, заснети от потребители. Всеки тур завършва с малка снимка, избрана от Panoramio, както най-доброто представяне на дадено място.

В случай, че не сте запознати с функцията Tour Guide, тя действа като “местен екскурзовод”, предлагайки да посетите интересни места, близо до мястото на което се намирате в момента. С други думи това е начин Google да покаже на потребителите си нови места, за които те дори не подозират. За пръв път услугата “Tour Guide” се появи в десктоп версията на Google Earth 7 през октомври 2012г. като тогава Tour Guide разполагаше с обиколки само на 11 хиляди сайтове. Днес функцията дава възможност за 10 пъти повече обиколки.

Видео към функцията на Google Earth – Tour Guide.

httpvh://youtu.be/CkkqKcN0s30

снимка:GoogleEarth

Теми: AndroidGoogle EarthiOSPanoramioTour Guidewikipediaмобилни приложенияприложения

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Страстно отдадена на всякакви творчески занимания. Занимавах се професионално с актьорско майсторство 12 години, завърших художествено училище с профил „Изобразително изкуство“ в студио „Графичен и моден дизайн“, а в момента правя първите си стъпки в областта на PR-a и рекламата като студент в специалност „Връзки с обществеността“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Можете да ме намерите в социалните мрежи 24 часа, 7 дни в седмицата.