Още хитри съвети за понижаване на разходите

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

 

Можете да намалите разходите с тези хитри съвети

Клуб на „разменените дрехи“

Де­цата растат толкова бързо, че скоро дре­хите престават да им стават, макар все още да изглеждат добре. Родителите трябва непрекъснато да купуват нови и нови облекла, за да смогнат. Но вместо да допринасяте за забогатяването на и без това скъпите детски магазини, орга­низирайте клуб на родителите от учили­щето или детската градина на децата ви, за да си разменяте дрехи. Два пъти в го­дината, през есента и пролетта, всеки може да донесе дрехи, които са все още в добро състояние, но не стават на наслед­ника му. Бихте могли бързо да съберете нов гардероб за детето си, като същевре­менно се освободите от дрехи, които ве­че не ви трябват. Просто се уверете, че на сбирките са представени различни детски възрасти, а не само деца от една възрастова група. По този начин винаги ще има по-големи дрехи, които да по­паднат в търговската ви система.

Чорапи от един цвят

Винаги купу­вайте чорапи за децата си в еднакъв цвят и стил, по възможност бели, защо­то така можете да ги избелите с белина, ако имат петна. Чорапите лесно се гу­бят, така че ако изчезне някоя половин­ка от чифта, просто я комплектувайте с друга, тъй като са идентични. Просто си представете как търговците ще скръц­нат със зъби, докато подминавате без­участно щанда с чорапи във всевъзмож­ни цветове и десени.

Помогнете на приятел да се пре­несе

Винаги помагайте на приятелите си да опаковат вещите си и да ги нато­варят на камиона, когато се местят – та­зи елементарна услуга може да им спе­сти много пари. Когато хората товарят вещите си в кашони, обикновено нами­рат неща, от които вече не се нуждаят или не искат да вземат със себе си. В ре­зултат на това можете да се сдобиете с вещи на обща стойност стотици левове като подправки, замразени храни, видео и DVD филми, книги, играчки, ме­бели и други полезни домакински посо­бия. Най-хубавото от всичко е, че на­края приятелите ви ще си мислят, че сте направили това заради тях.