Застрахователна компания дава под съд Ланс Армстронг

4
Добави коментар
ivaylobonchev
ivaylobonchev

Мария Генчева | фев 07, 2013 | Коментари 0

Американската застрахователна компания SCA Promotions заяви, че ще даде под съд бившия шампион по колоездене Ланс Армстронг за над 10 милиона долара, след като той загуби титлите си заради допинг. Парите, които компанията ще си търси, са му изплатени под формата на бонуси за спечелването на Тур дьо Франс между 2002 и 2006 г.

Тексаската застрахователна компания изрази намерението си да си търси парите обратно още през октомври, когато бе официално съобщено, че Армстронг е използвал допинг и титлите ще му бъдат отнети. Джефри Тилътсън, адвокат на компанията, обяснява, че SCA Promotions са си поискали от Армстронг и екипа му обезщетенията, но те са отказали. Затова компанията смята да отнесе въпроса към съда. Застрахователят ще си търси общо 12 милиона изплатени обезщетения, както и още милиони долари за съдебни разноски и лихви.

SCA Promotions водиха съдебен спор през 2005 г., когато Армстронг заведе дело срещу компанията за закъсняло изплащане на бонуси след спечелването на шампионската титла. Застрахователната компания още тогава го обвини в употреба на допинг, но спортистът заяви под клетва, че не е използвал забранени вещества. Съдът отсъди компанията да изплати обезщетението. Сега адвокатът на Армстронг твърди, че според споразумението, постигнато след това дело, SCA Promotions няма никакво право да отваря въпроса наново и да иска каквито и да било пари от спортиста.

Публикувано в : Застраховане • Застрахователни новини

Тагове: . Застрахователна компания • спорт • съд