Момиченце на 9 години роди!

1
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Момиченце на 9 години роди!

07 февруари 2013
  Любопитно
   

Деветгодишната Дафна от мексиканския щат Халиско стана майка. Шокиращата новина се разпространява от всички световни медии.

Новороденото е момиченце – добре развито, с тегло 2700 грама. Невръстната майка и дъщеря й вече са си вкъщи. Лекарите обаче предупреждават, че заради твърде крехката си възраст Дафна ще има здравословни проблеми и ще се налага често да се среща с тях.

Когато Дафна забременяла, тя била все още само осемгодишна. Таткото е 17-годишен съсед. След като разбрал какво е направил, той изчезнал и до ден днешен е неоткриваем. Той се изплаши и избяга, обясняват родителите на Дафна пред разследващите случая полицаи.

Младият човек е издирван за обяснения и за да си понесе отговорностите. Малолетната майка изобщо не разбира какво се е случило с нея, коментират социални работници. Детето очевидно е жертва на изнасилване или на заблуждаващи игри от страна на тийнейджъра-баща.

Не е нужно да си медицинско лице, за да си дадеш сметка за последиците от подобни занимания. Щеше да е само любопитно, ако не ставаше дума за човешка съдба, за драма.

Най-младата майка в световната история всъщност е още по-млада от Дафна. Става дума за Лина Медина от Перу, родила здраво бебе на петгодишна възраст през 1939-а. На три Лина вече била полово зряла.

източник: lekar.bg