Съдържанието, което споделяме за Деня на влюбените

2
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

– Слънчице, ще ми купиш ли това пръстенче? – Не мога, мило, в момента имаме по-належащи покупки. – Дръвник, довечера ще спиш на дивана!

Познавам жени, които третират любовта като “покупко-продажба”. Познавам и такива мъже. В интерес на истината съществува такъв възглед в социалната психология. Според авторите, които разглеждат проблема по този начин, отношенията ни с другите се обуславят от същите принципи, които управляват пазара в икономиката: възнаграждения, цени, алтернативни решения. А съществува ли точно определен ден, в който се опитваме хем да се обичаме, хем да засвидетелстваме чувствата си чрез покупки? 

Над 50% от обвързаните жени споделят, че ще се разделят с партньора си, ако не получават подарък за Деня на влюбените. Това показва колко сериозен е този ден за половината от женската аудитория. Ако “Свети Валентин” е важен за потребителите си, не трябва ли да бъде важен и за вашия бизнес?

Да не говорим, че Свети Валентин произвежда голяма част от приходите на всяка година. Средните годишни разходи са 13.19 милиарда долара. Недостатъчно фирми се възползват от възможностите на ваканционните сезони. Празниците са време, в което можете да разраснете отношения си с клиентите и потребителите, и вашият голям коз е да го направите чрез социалните  мрежи.

Нека разгледаме 4 основни социални медии, с които можете да постигнете това:

Facebook
Google+
Pinterest
Twitter

 

1. Facebook

Мнения, свързани с теми, почивки и настоящи събития, които стоят на дневен ред за потребителите на Facebook, са склонни да подействат по-заразително в сравнение с други мнения. Например, публикации, в които са споменава Денят на независимостта на САЩ, 4 юли, създадоха до 90% по-голяма ангажираност от всички други видове мнения, публикувани в този ден.

Какъв тип съдържание е най-добре да публикувате във Facebook?

Снимките в раздела “Pages” във Facebook получават 53% повече харесвания в сравнение с другите публикации.
Снимки привличат 104% повече коментари в сравнение с общите публикации.
Възможностите да попълните празните полета с мнения генерират около 90% по-голяма ангажираност от средната ангажираност за публикуване на мнения.

 
2. Google+

Google+ е място за технически грамотни хора. Което означава, че остарели постове няма да се впишат добре с вашата аудитория. Трябва да обърнете внимание на съответните тенденции там, за да привлечете внимание. Следете кога Денят на влюбените ще се превърне в тенденция в Google+, за да можете да изпъкнете.

Споделеното съдържание от успешни фирми като H&M винаги включва интересна снимка и специален линк с интересно съдържание, промоции и видео. Публикуване на линкове с оригинално съдържание ще се индексира от Google и ще подобри вашето SEO.

3. Pinterest

Pinterest е мощен инструмент за социални промоции. От октомври 2012 г. досега 71% от предприятията все още не са използвали Pinterest. Потребителите на Pinterest харчат повече пари за повече неща, отколкото в петте други най-използвани социални платформи.

Това прави Свети Валентин идеалният празник да се насочите към Pinterest. Особено към жени, използващи Pinterest за идеи, свързани с празничното пазаруване.

Как жените (70% от всички Pinterest акаунти) използват Pinterest за празничното пазаруване:

60% използват социалната мрежа, за да намерят идеи за подаръци.
26% създават списъци с желания .
23% от жените използват, за да направят “топ” снимките на подаръци, които са купили/направили за другите.
36% правят проучвания за подаръците на другите в социалната мрежа.

 
4. Twitter

Трудно е да игнорирате тази социална мрежа предвид целия шум, който се вдига около нея. Всяка секунда се публикуват над 3000 туита! Затова нека вашите туитове бъдат вълнуващи. В по-малко от 140 символа трябва да грабнете вниманието на вашата аудитория. 

Набирането на последователи може да се окаже дълъг и труден път за извървяване, но със сигурност читателите ви ще се почувстват изключителни и ще са доволни от избора, ако споделяте с тях интересно съдържание и грабващи туитове! Необходимо е да осигурите съдържание, което да е стойностно и полезно за вашата аудитория. В противен случай тя няма да ви обръща внимание.

снимки: H&M, Design Dining and Diaper

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Страстно отдадена на всякакви творчески занимания. Занимавах се професионално с актьорско майсторство 12 години, завърших художествено училище с профил „Изобразително изкуство“ в студио „Графичен и моден дизайн“, а в момента правя първите си стъпки в областта на PR-a и рекламата като студент в специалност „Връзки с обществеността“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Можете да ме намерите в социалните мрежи 24 часа, 7 дни в седмицата.